Dodaj do ulubionych

chleb z automatu

23.06.06, 12:37
Od niedawna piekę chleb w automacie do pieczenia chleba z gotowych mieszanek.
Za każdym razem wierzchnia skórka "odchodzi".
Czy wiecie dlaczego?
Obserwuj wątek
    • ba_nita Re: chleb z automatu 23.06.06, 12:40
      Zacznij piec normalnie to nie będzie odchodzić. Normalnie czyli z własnych mieszanek mąk i drożdży piekarniczych.
      • scapolo Re: chleb z automatu 23.06.06, 14:18
        dziękuję, postaram się spróbować piec z własnych mieszanek mąk.
        • linn_linn Re: chleb z automatu 23.06.06, 15:20
          Widze w wielu blogach, ze skorka odchodzi i zastanawiam sie dlaczego. Mnie sie
          to nigdy nie zdarzylo. Pieke oczywiscie z wlasnych mieszanej mak. Byc moze
          uzywajac mieszanki gotowej i dodajac drozdzy jest ich w sumie za duzo: chleb
          wyrasta za bardzo.
          • scapolo Re: chleb z automatu 23.06.06, 20:27
            Mieszanki do wypieku chleba jakie zakupiłam i używam w składzie posiadają już
            drożdże, dodaję jedynie wodę.
            • linn_linn Re: chleb z automatu 23.06.06, 20:38
              A inne chleby tez tak Ci wychodzily? No i jak tam z pogoda? U mnie np. jest 40
              stopni, wiec ilodc drozdzy zmniejszam jeszcze bardziej / a i tak rosnie bardzij
              niz zwykle /.
              Moze to wina mieszanek? Nie stosuje, wiec trudno mi cos powiedziec.
              • scapolo Re: chleb z automatu 23.06.06, 23:16
                Automat do pieczenia chleba posiadam dopiero od dwóch tygodni, więc w nim
                piekłam jedynie chlebki z mieszanek. Wygląda na to, że powinnam spróbować
                rzeczywiście upiec chlebek z własnych mieszanek. Wtedy też będę miała
                porównanie.
                • linn_linn Re: chleb z automatu 24.06.06, 10:39
                  Tez tak mysle: zacznij od najprostszego chleba. Na poczatku trzeba poznac
                  maszyne, a dopiero potem stopniowo zmieniac przepisy.
                  • scapolo Re: chleb z automatu 24.06.06, 12:44
                    Dzięki za doradę, zacznę rzeczywiście od najprostrzego przepisu, ale z własnej
                    mieszanki.
                    pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka