Dodaj do ulubionych

morze,ryba, griil- przepisy prosze...

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 16:40
jak lubicie robic rybke z griila.
Obserwuj wątek
    • jacek1f ja lubię z imbirem. n/t 30.06.06, 19:05
    • Gość: jacek2 Re: morze,ryba, griil- przepisy prosze... IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 30.06.06, 20:07
      Zdecydowanie najlepszy z grila jest halibut , nie zla jest rowniez makrela .
      • jacek1f to doskonale zadanie pytanie brzmiało "jak" a nie 30.06.06, 20:13
        "jaką"...:-)
        • Gość: tiktak Re: to doskonale zadanie pytanie brzmiało "jak" a IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 20:54
          no fajnie ale gdzie konkrety?
          • jacek1f no tu np... 30.06.06, 21:26
            tiny.pl/676
            ryba - jak ieso - lubi byc na grilla zamarynowana.

Natarta sola i pieprzem i imbirem (jesli w proszku), albo imbir i cytryna do
            srodka natartej ryby, zawinieta w folie i na noc lub na podróz do grilla.

Potem najlepiej miec taka foremke drucianą, bo żaden ruszt i foliowe tacki nie
            pomagaj a za bardzo. Nasmarowac pedzlem oliwą, potem podlewac marynatą.

Bardzo krótko sie piecze.

powodzenia.
            • yatsec A ja tak... 01.07.06, 20:23
              Kupuje świeże śledzie (jak jestem w trojmieście ale w Wawie też sie zdarzają),
              do środka sól (głowe zostawiam lub nie) obtoczyć w mące i na patelnie lub
              grilla. Jem gdy jeszcze bardzo gorące. Palce lizać!!! Niektorzy znają śledzia
              tylko jako dodatek do wódki a szkoda.
              Poza tym ryba lubi wyraźne przyprawy jak czosnek, rozmaryn czy imbir, a także
              białe wino.
              • Gość: tiktak Re: A ja tak... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.06, 19:41
                A moze jeszcze kilka przepisów ktoś doda!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka