Gość: tiktak IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 16:40 jak lubicie robic rybke z griila. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jacek2 Re: morze,ryba, griil- przepisy prosze... IP: *.w83-112.abo.wanadoo.fr 30.06.06, 20:07 Zdecydowanie najlepszy z grila jest halibut , nie zla jest rowniez makrela . Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f to doskonale zadanie pytanie brzmiało "jak" a nie 30.06.06, 20:13 "jaką"...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiktak Re: to doskonale zadanie pytanie brzmiało "jak" a IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 30.06.06, 20:54 no fajnie ale gdzie konkrety? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f no tu np... 30.06.06, 21:26 tiny.pl/676 ryba - jak ieso - lubi byc na grilla zamarynowana. Natarta sola i pieprzem i imbirem (jesli w proszku), albo imbir i cytryna do srodka natartej ryby, zawinieta w folie i na noc lub na podróz do grilla. Potem najlepiej miec taka foremke drucianą, bo żaden ruszt i foliowe tacki nie pomagaj a za bardzo. Nasmarowac pedzlem oliwą, potem podlewac marynatą. Bardzo krótko sie piecze. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
yatsec A ja tak... 01.07.06, 20:23 Kupuje świeże śledzie (jak jestem w trojmieście ale w Wawie też sie zdarzają), do środka sól (głowe zostawiam lub nie) obtoczyć w mące i na patelnie lub grilla. Jem gdy jeszcze bardzo gorące. Palce lizać!!! Niektorzy znają śledzia tylko jako dodatek do wódki a szkoda. Poza tym ryba lubi wyraźne przyprawy jak czosnek, rozmaryn czy imbir, a także białe wino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tiktak Re: A ja tak... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.07.06, 19:41 A moze jeszcze kilka przepisów ktoś doda! Odpowiedz Link Zgłoś