ameba1 13.07.06, 17:21 w jaki sposób je zamrozić? Czy tylko je podgotować i na pół twardo włożyć do pojemnika no i do zamrażalki? U nas w domu tylko ja jestem ich smakoszem. A chciałabym sie nimi delektować też w zimie (właśnie przygotowuję ) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: chwileczka Re: mrożenie pierogów z jagodami IP: 205.193.50.* 13.07.06, 23:13 Mozesz zamrozic podgotowane i niegotowane. Radzilabym jednak rozlozyc je na tacke, zamrozic i takie juz zamrozone wlozyc do woreczkow foliowych i ponownie do zamarazalnika. Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: mrożenie pierogów z jagodami 13.07.06, 23:17 ja mroziłam niegotowane, poukładane właśnie na takich styropianowych tackach... Odpowiedz Link Zgłoś
marapi19 Re: mrożenie pierogów z jagodami 14.07.06, 00:52 czy potem je trzeba rozmrozić przed gotowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leda10 ja wrzucam zamrożone do wrzątku, jak wypłyną - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 01:14 są gotowe. Zawsze mrożę pierogi po wcześniejszym ugotowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: mrożenie pierogów z jagodami 14.07.06, 12:00 rozmrożone nieugotowane wrzucasz do gara z wrzątkiem bez rozmrażania, gotujesz i są dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoanka Re: mrożenie pierogów z jagodami IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.06, 10:23 Ja też zawsze mroziłam surowe, ale zastanawiam się czy nie lepiej mrozić jednak ugotowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ameba1 mrożenie pierogów z jagodami 14.07.06, 14:00 nie doczekałam się wczoraj na odpowiedż :( ale powiem Wam jak zrobiłam, i mam nadzieję, że nie wyjdzie potem z tego "paćka" podgotowałam je trochę, poukładałam do wyschnięcia i opruszyłam w mące no i do zamrażalki... Odpowiedz Link Zgłoś