Dodaj do ulubionych

mam cukinie - oczekuje propozycji:) btxt

19.07.06, 13:40
Obserwuj wątek
    • kobieta_na_pasach dziekuje, juz znalazlam w necie btxt 19.07.06, 13:53
      • nchyb Re: dziekuje, juz znalazlam w necie btxt 19.07.06, 14:46
        no i co znalazłaś, co planujesz przyrządzić?
    • Gość: winner2006 Re: mam cukinie - oczekuje propozycji:) btxt IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 19.07.06, 22:32
      Zapomniałam jeszcze dodać, ze cukinie powinnaś przed tym oczywiście obrać ze
      skóry :-)
      • marghe_72 Re: mam cukinie - oczekuje propozycji:) btxt 19.07.06, 22:46
        Gość portalu: winner2006 napisał(a):

> Zapomniałam jeszcze dodać, ze cukinie powinnaś przed tym oczywiście obrać ze
        > skóry :-)

a po co???
        • hania55 Re: mam cukinie - oczekuje propozycji:) btxt 20.07.06, 17:45
          Jeśli te cukinie mają po (minimum) 30 cm każda, to dla zdrowotności można
          obrać ;-))))
    • fridolino Re: mam cukinie - oczekuje propozycji:) btxt 19.07.06, 22:58
      jak cukinia jest w miare mala to mozna z niej zrobic takie jakby zapiekanki. Przeciasz cukinie wzdluz, na patelni zagotuj wywar wolowy z czosnkiem bazylia i pieprzem, w tym wywarze poddusic polowki cukienii. jak zmieknie wyjmij cukinie i jak lekko przestygnie wydraz miaz (zostawiajac okolo 0.5 cm miazszu przy skorce) Do wywaru z patelni wloz mielona wolowine. Pokroj pomidory i wydrazony miazsz z cukini i wymieszaj to razem z miesem (ale nie misisz juz tego smarzyc). Mase zaladuj do wydrazonej cukini posyp srerm i zapiekaj w nagrzanym do 220 stopni piekarniku az ser sie stopi.
      Proporcje i ewentualne wariacje w zaleznosci od fantazji.
      • Gość: Jan23 Re: mam cukinie - oczekuje propozycji:) btxt IP: *.crowley.pl 20.07.06, 08:54
        Cukinię obrać i pokroić w kostkę, usmażyć na patelni z oliwą z oliwek, doprawić
        do smaku (sól,pieprz.wegeta).Pycha. Smacznego !!!!
        • marzennak placki 20.07.06, 09:14
          Cukinię obierasz, wycinasz pestki i ścierasz na tarce o małych oczkach.
          Odsączasz, a dalej postępujesz tak, jak ze startymi ziemniakami na placki
          ziemniaczane-dodajesz jajo, mąkę, cebulkę, ząbek czosnku, pieprz, sól i smażysz.
          • kraxa ile tej maki bo wlasnie zamierzam zrobic placki? 27.07.06, 19:38

• Gość: wrzatek raczej niewiele maki. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.07.06, 21:04
            Mozwsz nie dodawac do masy z cukinia tylko panierowac.
    • viinga Re: mam cukinie - oczekuje propozycji:) btxt 27.07.06, 21:21
      cukinie obierz pokrój w plasterki, posól, dodaj drobno pokrojony czosnek
      odczekaj pół godziny i podsmaz na oleju, az do zeszklenia, mozesz dodac
      pokrojoną cebulkę i zioła prowansalskie i dopiero podsmazyc.

Lub zrób ratatuje
      www.gotowanie.wkl.pl/przepis18033.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka