nchyb Re: dziekuje, juz znalazlam w necie btxt 19.07.06, 14:46 no i co znalazłaś, co planujesz przyrządzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winner2006 Re: mam cukinie - oczekuje propozycji:) btxt IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 19.07.06, 22:32 Zapomniałam jeszcze dodać, ze cukinie powinnaś przed tym oczywiście obrać ze skóry :-) Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: mam cukinie - oczekuje propozycji:) btxt 19.07.06, 22:46 Gość portalu: winner2006 napisał(a): > Zapomniałam jeszcze dodać, ze cukinie powinnaś przed tym oczywiście obrać ze > skóry :-) a po co??? Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: mam cukinie - oczekuje propozycji:) btxt 20.07.06, 17:45 Jeśli te cukinie mają po (minimum) 30 cm każda, to dla zdrowotności można obrać ;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
fridolino Re: mam cukinie - oczekuje propozycji:) btxt 19.07.06, 22:58 jak cukinia jest w miare mala to mozna z niej zrobic takie jakby zapiekanki. Przeciasz cukinie wzdluz, na patelni zagotuj wywar wolowy z czosnkiem bazylia i pieprzem, w tym wywarze poddusic polowki cukienii. jak zmieknie wyjmij cukinie i jak lekko przestygnie wydraz miaz (zostawiajac okolo 0.5 cm miazszu przy skorce) Do wywaru z patelni wloz mielona wolowine. Pokroj pomidory i wydrazony miazsz z cukini i wymieszaj to razem z miesem (ale nie misisz juz tego smarzyc). Mase zaladuj do wydrazonej cukini posyp srerm i zapiekaj w nagrzanym do 220 stopni piekarniku az ser sie stopi. Proporcje i ewentualne wariacje w zaleznosci od fantazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan23 Re: mam cukinie - oczekuje propozycji:) btxt IP: *.crowley.pl 20.07.06, 08:54 Cukinię obrać i pokroić w kostkę, usmażyć na patelni z oliwą z oliwek, doprawić do smaku (sól,pieprz.wegeta).Pycha. Smacznego !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marzennak placki 20.07.06, 09:14 Cukinię obierasz, wycinasz pestki i ścierasz na tarce o małych oczkach. Odsączasz, a dalej postępujesz tak, jak ze startymi ziemniakami na placki ziemniaczane-dodajesz jajo, mąkę, cebulkę, ząbek czosnku, pieprz, sól i smażysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrzatek raczej niewiele maki. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.07.06, 21:04 Mozwsz nie dodawac do masy z cukinia tylko panierowac. Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: mam cukinie - oczekuje propozycji:) btxt 27.07.06, 21:21 cukinie obierz pokrój w plasterki, posól, dodaj drobno pokrojony czosnek odczekaj pół godziny i podsmaz na oleju, az do zeszklenia, mozesz dodac pokrojoną cebulkę i zioła prowansalskie i dopiero podsmazyc. Lub zrób ratatuje www.gotowanie.wkl.pl/przepis18033.html Odpowiedz Link Zgłoś