Dodaj do ulubionych

NOWOŚCI w waszej kuchni....

IP: *.chello.pl 17.02.03, 12:31
Czy wprowadziliście ostatnio jakieś nowości w waszej kuchni- chodzi mi o nowe
potrawy, przyprawy, sposoby przygotowywania czy nowe sprzęty?

Ciekawa jestem czy eksperymentujecie w kuchni, czy jak macie już jakiś stary,
wypróbowany przepis to sie go trzymacie.

Ja niedawno kupiłam robot wieloczynnościowy- teraz codziennie na śniadania
pijemy koktajle-mleko, kefir lub jogurt z owocami, z twarogiem,miodem. SUPER!!
Obserwuj wątek
    • roseanne Re: NOWOŚCI w waszej kuchni.... 17.02.03, 14:24
      ze sprzetow w kuchni nowoscia jest gofrownica. Jednak poniewaz przygotowanie
      specjalu to caly rytual to bawimy sie w gofry w niedzielne poranki

natomiast nowa fala jest kuchnia hinduska - curry, tandorii, naan i inne takie
      wspaniale pracochlonne czasami potrawy.
      Jeszcze kuchnia balkanska, ale to juz za sprawa zaprzyjaznionych Bulgarow -
      uzadzamy sobie wspolne kolacje raz na tydzien - ja gotuje potrawy polskie, oni
      bulgarskie. Zachwycily ich np. plazki ziemniaczane z duszonymi pieczarkami, a
      nas nadziewane liscie winogron
      • Gość: kaska Re: NOWOŚCI w waszej kuchni.... IP: *.tele2.pl 17.02.03, 18:31
        coz, u mnie wszystkie nowosci po pierwszych mniej wiecej 3 tygodniach
        fascynacji, ladowaly w spizarce. tak stalo sie z domowym grillem,
        sandwichmakerem i wokiem. No wok stoi na polce akurat (bo ladny jest);-) nawet
        zapominam, ze to mam. Z nowosci pojawil mi sie taki jakby mlynek do tarcia
        warzyw i np sera zoltego. Fakt, ze wygodny. A kupic MUSZE najpsorszty mikser
        swiata z takim wysokim pojemnikiem, zeby robic moje ukochame koktajle na bazie
        kefiru z duza iloscia owocow i miodu. Nie wiem dlaczego, ale jak robilam to
        recznym w wysokim naczyniu to i tak mialam wiekszosc rozpryskana po scianie;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka