Dodaj do ulubionych

Tanie chrzciny

11.08.06, 14:03
Może ktoś ma jakieś pomysły. proszę o pomoc
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • szarlota123 Re: Tanie chrzciny 11.08.06, 14:40
      uzyłam wyszukiwarki ale nic konkretnego nie ma, wiec zanim cos napiszesz to sie
      zastanów
    • guodny_kroolik Re: Dostałaś linka to na niego kliknij do diaska. 11.08.06, 15:08
      Słuchaj, szarlota. Zanim kogoś zaatakujesz to się zastanów najpierw. Co?
      Nie sądzisz, że podałaś za mało danych?
      Napisz grzecznie:
      - co to znaczy dla ciebie - tanie? O jakiej kwocie myślisz?
      - ile zaprosisz osób?
      - na jaki posiłek/na ile posiłków? Na 1 obiad czy na 3 dni?
      - co przewidujesz? Przekąski, zupę, danie główne, desery? A może tylko kawę i
      tort?
      - jakie potrawy lubisz/nie lubisz/czego na pewno nie zje mały komunista, a co
      szkodzi babci Stasi?

Dopiero wtedy będziemy coś o tobie wiedzieć i ktoś ci na pewno coś podpowie.
      papa
      więcej luzu.
    • szarlota123 Re: Tanie chrzciny 11.08.06, 15:13
      nie chciałam nikogo atakowac, ale mnie sprokowano. no ale dobrze.
      napisałam ze chciałabym podac kawe z ciastem + kolacja na ciepło
      impreza ma byc na 20. nie chciałabym wydac wiecej na jedzenie niz 500zł
      poz
    • szarlota123 Re: Tanie chrzciny 11.08.06, 15:13
      faktycznie nie napisalam na ile ma byc osób i co mnie interesuje, sorki
      • disarono Re: Tanie chrzciny 11.08.06, 15:42
        Może stąd coś wybierzesz

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20012&w=39323923&v=2&s=0
        • szarlota123 Re: Tanie chrzciny 11.08.06, 17:52
          bardzo dziękuję
    • Gość: dada Re: Tanie chrzciny IP: *.elsat.net.pl 11.08.06, 20:53
      Dlaczego atakujecie szarlote?Nie każdy ma mase kasy do wydania na przyjęcie,a
      chce godziwie podjac gości w tym ważnym dniu.Nie rozumię sugestii o wódzie i
      becikowym?Dla niektórych pieniadze z becikowego są potrzebne na wózek i inne
      rzeczy potrzebne dla dziecka.Całkowity brak kultury i chamstwo!Nauczcie się
      traktować godziwie drugiego człowieka nawet wtedyt kiedy ten ma do wydania 500zł
      a nie 5000 na super przyjęcie w knajpie.A tak na marginesie to naprawdę warto
      pogrzebać na forum Kuchnia i Galeria Potraw zanim zada się kolejne to samo
      pytanie na forum.Koniec.
      • pij.mleko Re: Tanie chrzciny 12.08.06, 01:06
        Mysle, ze to taki odruch stadny. Sa ludzie posiadajacy, wieksza, mniejsza
        charyzme i tacy co jej wogole nie maja, tacy czesto przylaczaja sie do atakow na
        kogos bo widza, ze inni tak robia,
        • Gość: chicarica Re: Tanie chrzciny IP: *.softlab.gda.pl 12.08.06, 08:32
          A ja myślę, że tu po prostu są ludzie, dla których obciachem jest kupowanie
          polskiej mozzarelli za 2.60 za szt, polskiego camemberta w cenie podobnej,
          którzy pasjonują się gotowaniem krewetek i bażantów z truflami. Oni po prostu
          nie rozumieją, że komuś po zapłaceniu rachunków zostaje do wydania na jedzenie 4
          stówy miesięcznie na 4 osoby i zakupy robi w Biedronce BO MUSI a nie dlatego, że
          lubi jeść badziewie. I że do tego ktoś kto ma na jedzenie 4 stówy to wcale nie
          musi być chlejąca (patrz przycinki o wódce za becikowe) patologia, tylko
          człowiek uczciwie pracujący, niejednokrotnie umysłowo. I że taki człowiek też
          chce sprawić, by jego dziecko w tym dniu poczuło się ważne.
    • szarlota123 Re: Tanie chrzciny 12.08.06, 09:10
      Ja nie jestem ani z patologicznej rodziny ani z bardzo biednej. Po prostu chcę
      zrobić tanie chrzciny bo wcale mi sie nie usmiecha wydawac 5000 tys na jeden
      dzien, wole za ta kase pojechac gdzies z mała. Chce zrobic impreze na której
      wszyscy beda sie dobrze bawili beda najedzeni a to nie oznacza wydawania
      mnóstwa kasy. A co do alkoholu i ogórków to są naprawdę prymitywne żarty i nie
      na miejscu. Rozpoczęlam tą dyskusję z myślą, że mi coś podpowiecie a nie
      będziecie stroić zartów. Za informacje na temat dań bardzo dziękuję
      pozdrawiam
      • amoniaaa spokojnie... 12.08.06, 11:14
        powiem ci szczerze ze nie wiem co masz ugotowac... jakies schaboszczaki, do
        tego jakies salatki, bigos... nie mam pojecia, ale chcialam ci napisac ze moja
        siostra robila komunie w domu z obiadem itd. i wzdala na jedzenie jakies 600
        czy 700 zl wiec spokojnie za te pieniadze zrobisz chrzciny... jej jedzenia
        zostalo jeszcze na tydzien!!!! pozdrawiam i nie denerwuj sie deklami!!!!
      • Gość: zu Re: Tanie chrzciny IP: *.dalkia.poznan.pl 17.08.06, 13:31
        uwazam ze za tyle spokojnie mozna zrobic calkiem wystawne chrziny dla tylu osob
        - pytanie tylko czy napoje w to wliczasz - i jesli tak to co przewidujesz?
        czy przyjecie ma byc siedzace czy stojące - tzn czy przwidujesz szwedzki stół?
        my urzadzalismy ostatnio roczek dla mojej pociechy dla tylu wlasnie osob i mysle
        ze nie wlaczajac ciasta i wina to na konkrety i soki wydalismy ok 200 zl.

Zrobilam 4 tarty czy tzw quiche na słono np :
        kuchnia.gazeta.pl/kuchnia/3,0.html?slowo=quiche
        (quiche lorraine robie z duza iloscia smazonej cebuli z boczkiem)
        ja zrobilam kolejny z warzywami i z kurczakiem, inny z brokulami, szynka i
        czosnkiem - wszytsko zalezy od inwencji - trzeba tylko pamietac zeby najpierw
        tylko podpiec sam ponaukluwany spod, a potem zalac nadzienie rozbeltanymi
        jajakimi ze smietana i posypac serem zoltym.
        praktyczne - mozna przygotowac dzien wczesniej i tylko odgzrac w piekarniku
        przed sama kolacja
        do tego jakies salatki
        zupa - teraz sezon to moze jakis krem z pomidorów np
        poprostugotuj.onet.pl/kuchnia/ksiazka/itemid91/
        mozna zrobic jeszce jakies pieczywo czosnkowe albo grzanki

jakis placek - teraz jest tyle owoców
        albo ciasto z galaretka

moze jakos pomoglam?:)

• Gość: wiolka Re: Tanie chrzciny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.06, 10:49
      Zrób zwkły polski obiad tzn.rosół i drugie danie:ziemniaki jakiś sos, surówki.
      Wszyscy będą syci. A potem jakieś ciasto, kawa i jakieś winko
    • weblank Re: Tanie chrzciny 12.08.06, 11:44
      poszukaj na forum emama, ja tam znalazlam ciekawe przepisy, co prawda mialam na
      chrzcinach 9 osob, zmiescilismy sie w 300zl, a jedzenia jeszcze sporo zostalo.
      Menu bylo takie: zupa krem z brokulow z grzankami, zimna plyta (2 rodzaje
      wedlin, 2 rodzaje sera, warzywa), salatka warstwowka z tunczykiem, salatka
      owocowa, a na ognisku pieczone ziemniaki(ziemniaki, buraki, marchew,
      cebula,kielbasa, boczek, tluszcz, sol, pieprz, slodka papryka - krojone w
      plastry, ukladane warstwowo, czas pieczenia ok. godz, potrawa typowa na
      poludniu polski, pycha:). Do picia - woda, soki, wermut, wino, szampan.
    • asia2810 Re: Tanie chrzciny 17.08.06, 18:53
      A ja właśnie jestem na etapie przygotowywania urodzin ,ale jadłospis i potrawy
      serwowałam tez na chrzciny dzieci .
      Oczywiście tort, jakieś ciasto, dużo fajnych przepisów jest na forum kuchnia.
      Później po kawie i ciastach u nas podaje się zimna płytę , i standardowo wędliny
      ,sery , sałatki ze dwie, galaretkę na zimno , może być tatar, jajka z sosem
      tatarskim.
      Wieczorem kolacja -strogonow lub jakieś mięsko pieczone , mogą być kotlety z
      pieczarkami i serkiem , lub kurczaki. Do tego sałatka grecka i gotowe napojami
      do tego na pewno nie wydasz więcej jak 500 zl ,U mnie zawsze jest około 25 osób
      i nikt głodny nie wychodzi.
      • Gość: mada Re: Tanie chrzciny IP: *.widzew.net / *.widzew.net 17.08.06, 20:14
        Deser na wstępie, przed przystawkami i daniem glównym?
        Nic dziwnego ze goscie nie wychodza glodni, bo po slodkim sa zapchani i nie maja
        apetytu.
        • amikeo Re: Tanie chrzciny 17.08.06, 21:08
          I znowu przytyczki. Chrzciny są przed południem więc za wczesnie na obiad a cos
          wrzucic trzeba, kawa w sam raz. Byłam ostanio na Komuni i chore było dla mnie
          jedzenie odiadu o 11, bo najpier musi byc obiad!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka