perturbacja 19.02.03, 15:25 A może bym zrobiła kapuśniaczek z kiszonej kapuchy? Z ziemniaczkami, lekko tłusty. Mniam, mniam. Jak robicie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maria Re: Kapuśniaczek? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.02.03, 15:42 U mnie w domu ta zupa nazywała się ZARZUTKA , a kapuśniaczek zawsze był ze słodkiej kapusty. Zarzutkę bardzo lubię. Zazwyczaj podstawą jest jakiś smak na mięsku do tego ziemniaczki. Jak się to trochę podgotuje, dodaję lekko podgotowaną osobno kapustę i jeszcze trochę razem gotuję. Może być z zasmażką lub z cebulką podsmażoną na słonince. Pozdrawiam - Maria Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO Re: Kapuśniaczek? IP: *.ernet.net.pl 19.02.03, 16:13 Obowiązkowo na żeberkach! Ja dodaję zwykle do wywaru pól butelki żurku, co sprawaia, że zupa przypomina kwaśnicę. Bo zrobić prawdziwą kwaśnicę - to dopiero sztuka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Kapuśniaczek? IP: *.chello.pl 20.02.03, 08:38 Jak mi się nie chce ale chce, albo skrajnie nie mam czasu czy nie mam głowy, robię go tak: do wody wrzucam zawartosć pojemnika z sałatką kapuscianą z przyprawami (taki gotowy, za 2,50), dosalam, duży gaz, obieram i wkrawam kartofle i, jeśli mam, marchewkę oraz KONIECZNIE cebulę. Pieprz, trochę gałki albo i nie. I w pietnaście minut mam gotowca. Odpowiedz Link Zgłoś
perturbacja Re: Kapuśniaczek? 20.02.03, 10:07 Co kucharz to obyczaj. Ale też lubię na żeberkach. I taki dzisiaj zrobię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś