Dodaj do ulubionych

pomoc karkóweczka

25.09.06, 16:23
Dziewczyny, dajcie proszę przepis na duszoną karkóweczkę.
Obserwuj wątek
    • roseanne a czemu nie karkowka? :) 25.09.06, 17:39
      w zasadzie wszystkie przepisy , ktor stosowane sa do pieczonego schabu mozna z
      powodzeniem stosowac i do karkowki
      ba, jest nawet taka nazwa handlowa, jak schab karkowy

      kawalek miesa bardziej poprzerastany tluszczem niz klasyczny schab
      owszem ma wiecej kalorii i tluszczu, z drugiej strony jest bardziej soczysty
      pozostalosci super nadaja sie na wedline


      najprosciej: obmyc, osuszyc, osolic, posypac majerankiem ,pieprzem i zgniecionym
      czosnkiem
      wsadzic do worka do pieczenia, badz ulozyc na blasze / w naczyniu zaroodpornym -
      do wyboru

      oblozyc pokrojonymi w grube plastry cebulami i marchewka, ja lubie dodac rowniez
      kawalek selera naciowego
      podlac winem/ piwem/ woda/ rosolem - do wyboru

      zamkna worek, naciac w/g przepisu na opakowaniu, bardz tez przykryc denkemi od
      naczynia - odpowiednio do zastosowanej techniki


      jesli pieczesz na blasze to musisz pamietac o polewaniu miesa w czasie pieczenia

      jesli w zaroodpornym - zdjac pokrywke na ostatnie pol godziny pieczenia


      kawalek 1,5 kg piecze sie do 2 godzin

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka