kk19761 18.10.06, 14:00 Chcialabym zrobic jakas potrawe tajska z uzyciem pasty curry. Jaka jest moc poszczegolnych past? Uwielbiam ostre dania:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
baky Ta jest ostra - mnie odpowiada najbardziej 18.10.06, 14:08 www.decare.pl/sklep/ProduktyDetaliczne.php?cat=producenci&opt=22 Zawsze też można doostrzyć dorzucając chilli. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Ta jest ostra - mnie odpowiada najbardziej 18.10.06, 14:11 jak dla mnie ta, czerwona www.masala.com.pl/index.php?d=produkt&id=61 Odpowiedz Link Zgłoś
kk19761 Re: ktora pasta curry jest najostrzejsza? 18.10.06, 14:17 Dzieki, w takim razie skusze sie na czerwona :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hotgirl kk19761 uważaj na czerwoną pastę! IP: *.chello.pl 19.10.06, 11:41 Ja też uwielbiam jeść na ostro, ale ostatnio w tajskiej knajpie wymiękłam przy czerwonym curry. Żółte albo massaman też jest bardzo ostre, ale dla mnie zupełnie zjadliwe. Po czerwonym poryczałam się jak dziecko, leciały mi gile z nosa, a "druga strona" piekła mnie przez trzy dni. To chyba nie jest na europejskie podniebienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gagaunia 74 Re: kk19761 uważaj na czerwoną pastę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.06, 13:48 A ja sie poryczałam ze śmiechu po przeczytaniu twojej odpowiedzi - mąż powiedział, żebym kupiła to curry bo działa rozweselająco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melmire Re: kk19761 uważaj na czerwoną pastę! IP: *.fbx.proxad.net 19.10.06, 23:53 Popieram, czerwona jest super, ale w dawkach mikroskopijnych. Ja daje tak z pol cm3 na gar duszonego miesa! Odpowiedz Link Zgłoś
jo.hanna w/g mnie 19.10.06, 11:48 zdecydowanie najostrzejsza jest zielona. Jesli zas chcesz cos ostrego to zrob zolte curry z zielonym pieprzem. Zatoki masz przeczyszczone na pewno. Co do past curry: bedac w u kolezanki kupilam czerwona paste curry w sloiczku. Toz to bylo jedzenie dla niemowlakow. Wogole nie ostre! Wiec jesli masz dostep do past curry, wybieraj te z tajskimi napisami, w plastikowych pojemnikach (nie potrafie inaczej ich opisac Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: w/g mnie 20.10.06, 18:44 jo.hanna napisała: > bedac w u kolezanki kupilam czerwona paste curry w sloiczku. Toz to bylo > jedzenie dla niemowlakow. Wogole nie ostre! Wiec jesli masz dostep do past > curry, wybieraj te z tajskimi napisami, w plastikowych pojemnikach (nie > potrafie inaczej ich opisac czy wiesz że mam jeszcze troche troche Twojej pasty czerwonej z psotkania ...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
jo.hanna mam nadzieje, ze ci smakuje 20.10.06, 20:48 a nie ze jest zbyt ostra :-) Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: mam nadzieje, ze ci smakuje 22.10.06, 15:35 nawet bardzo; jest dobra... Odpowiedz Link Zgłoś