Dodaj do ulubionych

jedzenie do pracy

09.11.06, 12:14
tak sobie czytam i oglądam te pyszne rzeczy a ja od godziny 6:30 do 17:30
jestem na bułce i jogurcie. W pracy nie mam mikrofali i nie ma w pobliżu nic
oprócz pizzerii.
Macie jakieś pomysły na żarełko do pracy? Bo mam już dość

A tak w ogóle to się witam bo tu pierwszy raz piszę :)
Obserwuj wątek
    • doral2 Re: jedzenie do pracy 09.11.06, 13:18
      gorące kubki rzecz prosta..
      poza tym ja kupuję sobie w poniedziałek dwa kawałki sera białego oraz pięć
      pomidorów, chrupki eternit mam w szufladzie..

w pracy kiele południa kroję kawałek sera i jednego pomidora, pomidora solę i
      polewam octem, do tego dwie deski, gorący kubek i już.....monotonne trochę...
      • arachnela Re: jedzenie do pracy 09.11.06, 13:44
        tylko, że jakoś gorące kubki i inne zupki z proszku mnie nie przekonują...
        Normalnie niedługo zacznę nosić swoje zupy w termosie!
        • doral2 Re: jedzenie do pracy 09.11.06, 14:43
          ale są praktyczne..zawsze mam kilka w biurku na czarną godzinę...nawet ostatnio
          wzięłam na uczelnię, wystarczy tylko kubek styropianowy i wrzątek z bufetu i
          już brzuch zapchany chociaż na godzinę, bo jak mam stać w kolejkach w tych
          uczelnianych bufetach to mnie szlag trafia...
          • lolcia666 Re: jedzenie do pracy 09.11.06, 15:36
            zrób sobie sałatkę z fetą, ogórem, pomidorem, sałatą i cebulką poprzedniego dnia
            wieczorem
            albo zrób sobie jakąś Twoją ulubioną sałatkę chociaż raz w tygodniu
            wiem jak ciężko coś zjeść w tygodniu jeśli w godzinach obiadowych jesteś w pracy
            lub na uczelni ale nie jest to niemożliwe
            albo nasmaż sobie naleśników
            albo zrób racuchy
            na drugi dzień też będą zjadliwe ;-)
            • mazia Salatki makaronowe 09.11.06, 16:13
              smaczne i zdrowe :)

Podstawa jest sycacy makaron, do ktorego mozesz praktycznie dolozyc wszystko!
              Resztki miesa z pieczeni, oliwki, pomidory, ogorka, jajko na twardo, wedzona rybke, resztki kukurydzy badz groszku, ser zokty, feta, bialy, mozarella itp.

W chwilach, gdy dbasz o sylwetke, uzywasz do laczenia salatki oliwy, w pozostalych majonezu :)

Mozna zrobic dzien wczesniej na wieczor, wszystko sie wspaniale przegryzie do pory lunchu :)
              • lolcia666 Re: Salatki makaronowe 09.11.06, 16:25
                dobrze Mazia prawi ;-)
    • ewajer Re: jedzenie do pracy 09.11.06, 21:28
      ja najczęściej biorę kanapki, często kupuję bułkę od tego serek topiony lub typu
      fromage. Czasem biorę jakąś sałatkę, czasem pastę z jajek, często jakieś owoce i
      pomidora. Kiedy koniecznie muszę zjeść coś ciepłego to robię sobie chińską ( o
      przeprasza hińską) zupkę. I jakoś wytrzymuję do obiadu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka