Dodaj do ulubionych

problem z java?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 17:06
Witam,
chcialam pobawic sie programem IKEA kitchen planner, w pracy poszlo bez problemu, a w domowym ciagle wyskakuje mi komunikat "You need Flash Player and allow javascript to see the content of this site.. ". FLasha zainstalowalam, ale nie pomoglo. Probowalam na mozilli i explorerze, ciagle wyskakuje pusta strona. Moze wiec trzeba "allow javascript", ale nie mam pojecia jak. Bede wdzieczna za podpowiedz.
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: problem z java? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 17:24
      Jeśli nie masz zainstalowanej Javy, to należy ja pobrać z tego adresu --> javadl.sun.com/webapps/download/AutoDL?BundleId=49042 i zainstalować.

Jeśli jawę masz zainstalowaną, to bardzo możliwe, że masz wyłączona obsługę Javy w przeglądarkach albo jakiś program (np. antywirus lub firewall) blokuje wykonywanie skryptów Java.
      • Gość: laurijka Re: problem z java? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.11, 17:36
        Dziekuje za odpowiedz, jawe zainstalowalam, problem pozostal. Jak sprawdzic, co ja blokuje? Probowalam przejrzec ustawienia przegladarek, ale nie znalazlam niczego, co by mi pomoglo. Czy da sie to jakos sprawdzic? A moze to jeszcze inna przyczyna?
    • Gość: 802.11n Re: problem z java? IP: *.multimo.pl 28.06.11, 19:35
      JavaScript nie ma nic wspólnego z Javą. Sprawdź w przeglądarkach, czy masz włączoną obsługę JavaScript. W Firefoksie mogą ją blokować jakieś rozszerzenia, np. NoScript.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka