karmilla 14.11.06, 14:41 czy ktoś ma jakieś sprawdzone przepisy na potrawy z soi? i nie chodzi mi o te granulaty z których moge zrobić kotlety lub gulasz, tylko o to, co mogę zrobić z ziarna soi po ugotowaniu go? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: martha Re: soja IP: *.chelm.mm.pl 14.11.06, 14:58 ja robię kotlety sojowe ale tak na oko więc nie podaje proporcji.soję namoczyć na noc.ugotować w swieżej wodzie ok.1-1,5 godz. przekręcić przez maszynkę dodać gotowane marchewki też przez maszynkę przekręcone. surowe jajko trochę tartej bułki i przyprawy jakie kto lubi.ja daje sól,pieprz,sos sojowy,chili.formować kotleciki,obtaczać w bułce tartej i smażyć. z podobnej masy mozna zrobić pasztet.ja dodaję jeszcze do tego gotowanego selera i ugotowaną kaszę jaglaną lub ryż.włożyć do wysmarowanej tłuszem blaszki i piec ok.1 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: soja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 15:32 Chyba można zastosować do hummusa zamiast cieciorki. Odpowiedz Link Zgłoś
martvica Re: soja 14.11.06, 17:32 Nieważne CO zrobisz - ważne żebyś doprawiła. Soja ma wyjątkowo łagodny smak. Delikatnie mówiąc. www.puszka.pl/zaawansowana.php3 należy znaleźć soję i Ci wyskoczy :) Odpowiedz Link Zgłoś