Gość: abia IP: 196.204.153.* 10.12.06, 21:47 chce zrobic knedle ze sliwkami, a ze nie mam czym zmielic ziemniakow mam tylko widelec, wiec moje pytanie brzmi, czy moge je potraktowac tym widelcem i wyjdzie ciasto? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b.mamma Re: spartanskie warunki w kuchni 10.12.06, 21:50 chodzi ci oczywiście o ziemniaki gotowane? dobry sposób to roztłuc je (rozgniatać) słoikiem, kubkiem czymś co ma płaskie dno (nie może być na środku wklęsłe) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink2 Re: spartanskie warunki w kuchni 11.12.06, 04:27 ))) wsadz do worka plastikowego i podus.)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abia Re: spartanskie warunki w kuchni IP: 196.204.156.* 11.12.06, 11:53 no nic, wychodzi na to ze ktorys sposob musze wybrac, nie mam innego wyjscia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: spartanskie warunki w kuchni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 12:21 Przetrzyj przez sito, chyba masz? Odpowiedz Link Zgłoś
tadek-niejadek Ziemniaki tłuczone 11.12.06, 12:23 Abio! Nie ma sytuacji bez wyjścia - trzeba się tylko do niej dostosować. Na spartańskie warunki w kuchni pomysł jeden. Następnym razem kup "piure" ziemniaczane w torebce. Zagotujesz filiżankę wody z odrobiną soli, wsypiesz zawartość torebki, zamieszasz i gotowe. Przez lata stosowałem, a kopytka, knedle i inne przysmaki (np. chlebek!) były takie, że palce lizać. Czego życzę, pzdr - tn Odpowiedz Link Zgłoś