Dodaj do ulubionych

dieta watropbowa - przepisy

01.01.07, 16:56
Witam, jestem w ciazy i musze stosowac diete watrobowa (nic smazonego,
pieczonego, ciezkostrawnego, zoltego sera, warzyw straczkowych itd.). Czy
macie moze jakies smaczne przepisy na gotowane, lekkostrawne dania? Juz nie
moge patrzec na ryz z jablkiem i na owsianke...
Obserwuj wątek
    • Gość: klara Re: dieta watropbowa - przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 17:59
      na forum był już taki wątek, poszukaj.
    • Gość: klara Re: dieta watropbowa - przepisy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 18:00
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=51647558&a=51647916
      • zemfira_ Re: dieta watropbowa - przepisy 01.01.07, 18:06
        Dzieki, ale w tym watku wlasciwie nie ma przepisow. Zreszta lekarz mi wyraznie
        powiedzial, ze nie mam jesc smazonego wiec nie bardzo interesuja mnie teorie,
        ze "smazone, ale bez ziemniakow". W kazdym razie dzieki za dobre checi. Pzdr
        • linn_linn Re: dieta watropbowa - przepisy 01.01.07, 19:38
          Nie licz na przepisy. Poszukaj ich sama. Np. jesli nie smazone, to gotowane czy
          na parze moze chyba byc. Wpisz do wyszukiwarki i przepisy wyskocza. Tu masz np.
          przykladowy jadlospis:
          www.pfm.pl/u235/navi/199934
          Moze wiecej znajdziesz tu:
          www.maluchy.pl/
          Tobie nie chce sie szukac, a liczysz na to, ze ktos zrobi to za Ciebie. Ja bym
          nie liczyla...
    • mika_p Re: dieta watropbowa - przepisy 01.01.07, 20:03
      Wejdź na forum Jedzenie w ramach eDziecka i tam poszukaj przepisów na dania dla
      starszych niemowląt - będą gotowane, lekkostrawne i zazwyczaj bez strączkowych.
    • em_es Re: dieta watropbowa - przepisy 01.01.07, 21:31
      w skrócie: nie możesz smażonego, ciężkostrawnego i strączkowych - czyli możesz
      jeść mnóstwo rzeczy, zupy, duszone i gotowane na parze warzywa i mięsa, nabiał
      itp, moja mama przez wiele lat musiała stosować taką dietę i jadła mnóstwo
      potraw, po prostu trzeba wyeliminować to czego nie można, a nie zakładać, że nic
      nie można

w sieci jest mnóstwo przepisów na lekkie potrawy, na początek polecam Galerię
      Potraw, w końcu nie trzeba od razu jeść bigosu żeby smacznie zjeść ;)
    • ba_nita Re: Chętnie wyślę ale odrzuca mi Twój adres gazeto 01.01.07, 22:26
      wy. Podaj inny na mój gazetowy to doślę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka