janis4 05.01.07, 12:47 Czy jadacie takie zestawy? Bo niektórzy twierdzą, że to nie gra ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zadumana Re: ryba+ryż IP: 83.238.166.* 05.01.07, 13:20 W Azji gra tak głośno, że aż w Europie słychać:) Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f gra, gra. Oczywiscie fajnie jak jest ryba i sos... 05.01.07, 13:29 bo np. smazony filet bez niczego i rrtyż bez noczego to sucho wychodzi:-)) Ale gra jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: gra, gra. Oczywiscie fajnie jak jest ryba i s IP: *.leon.com.pl 05.01.07, 17:20 U mnie też gra. Ryba smażona, sosu nie robię, tylko ryż z warzywami. Na oliwie/oleju podsmażam pokrojoną malutką cebulkę, marchewkę, pietruszkę, seler i co tam jeszcze mi przyjdzie do głowy. Na to wrzucam ryż, solę, chwilę podsmażam i zalewam wrzątkiem w stosunku 1 porcja ryżu + 2 porcje wody. Kilka minut gotuję, a potem w koc i samo się robi. A ja w tym czasie smażę rybę i przyrządzam surówkę. I wszystko gra. Odpowiedz Link Zgłoś
sathi1983 Re: ryba+ryż 05.01.07, 17:41 a ja zrobiłam takie coś: podsmażyłam cebulkę z kapustą kiszoną dodałam przyprawy i koncentrat ugotowałam ryż na sypko rybe obtoczyłam w mące posoliłam, popierzyłam dałam oregano podsmażyłam na patelni do rękawa do pieczenia nałożyłam kapuste na to ryż i na to rybkę. I buch do pieca, zapiekłam 45 min. Było pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etna Re: ryba+ryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 20:16 -Ryba duszona z warzywami + dziki ryż -Ryba grillowana z czosnkiem i cytryną + lekki sos ziołowy + ryż z uwaga... niewielką domieszka kaszy gryczanej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etna Re: ryba+ryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.07, 20:18 Z typową panierowaną ryż faktycznie brzmi średnio kompatybilnie. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: ryba+ryż 05.01.07, 20:20 alez oczywiscie:)Moj Malz uwielbia-kaczucha pieczona-kawalki- i dziki ryz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mathias_sammer Re: ryba+ryż 07.01.07, 12:02 tak, kuchnia azjatycka np tajska. m.s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewnie Re: ryba+ryż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 13:05 nie wyobrażam sobie ryby z ziemniakami.Na kolację ryba z chlebem,a do obiadu z ryżem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim5 Re: ryba+ryż IP: 193.110.99.* 08.01.07, 17:24 Ryba z ryżem jest boooska:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: ryba+ryż IP: *.bri.dsl.connect.net.au 08.01.07, 23:13 a dla mnie ryba z chlebem czy bagietka jest "nie teges" ;) ziemniaki natomiast jak najbardziej i wczoraj podalam filet z baramundi usmazony na masle z gptpwanym na parze pak choy i ... Ziemniakiem w mundurku z maslem koperkowym (z czosnkiem oczywiscie;) byl tez sos z mleka kokosowego ale chyba zupelnie zbedny do tej kombinacji ryz do ryby, to w pewnych rejonach klasyk - jak juz tu inni wspominali Odpowiedz Link Zgłoś