Gość: armide IP: *.walecznych.net 19.02.07, 09:36 czy pieczarki smazone na teflonie sa duzo gorsze w smaku opd tych smazonych na tluszczu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
default Re: pieczarki z teflonu 19.02.07, 09:41 Dla mnie cokolwiek smażone bez tłuszczu jest gorsze w smaku. Jak coś ma być bez tłuszczu to lepiej upiec w piekarniku albo na grillu. Smażenie - tylko na tłuszczu. No ale to moje zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: pieczarki z teflonu 19.02.07, 09:53 kwestia gustu :) ja np. smażę na teflonowej patelni bez tłuszczu aż odparują, jak zaczynają się przypiekać to dorzucam odrobinę masła i lekko przysmażam, doprawiając solą i pieprzem - tym sposobem nie są tłuste, a w smaku lepsze niż całkiem bez tłuszczu Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Słownik j.polskiego PWN zeszłoroczne wydanie 19.02.07, 11:01 smażyć ndk VIb, ~żę, ~żysz, smaż, ~ył, ~żony poddawać produkt żywnościowy działaniu wysokiej temperatury przez utrzymywanie go w roztopionym tłuszczu lub w syropie w celu uczynienia go nadającym się do spożycia proces obróbki cieplnej BEZ tłuszczu to: prażyć ndk VIb, ~żę, ~żysz, praż, ~żył, ~żony 1. poddawać produkty żywnościowe działaniu wysokiej temperatury; przypiekać. A interakcja teflonu z ludzkim organizmem to odrębna rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś