venus22 19.02.07, 22:23 Moze ktos ma pomysl na co da sie przerobic reszta (pol litra) rosolu o smaku typowo rosolowym czyli cebula w lupinie, koperek... niestety pomidorowka tez nam sie wlasnie przejadla.. a szkoda mi wylewac. Venus Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
winoman Re: Resztki rosolu...... 19.02.07, 22:32 Jeśli nie zupa (choćby ogórkowa!), to na przykład prawdziwe risotto. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
wikifiki Re: Resztki rosolu...... 19.02.07, 23:40 A może zupa zacierkowa albo zwykły krupnik. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: 500 ml to ilość dla drużyny krasnoludków albo 20.02.07, 13:47 2 normalne kubasy bulionu do wypicia. Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: Resztki rosolu...... 20.02.07, 00:21 I jaki problem ? masz wywar solidny stanowiący bazę do każdej zupy nawet improwizowanej Czy polska kuchnia kończy się na rosole a na jego resztkach tylko niezawodna pomidorowa ? Nie wsypuj koperku i innej zieleniny do garnka tylko bezpośrednio na talerze . Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Resztki rosolu...... 20.02.07, 11:16 kuchnia jest bardzo dobra tylko ze mnie taka kucharka :) dzieki serdeczne najbardziej spodobalo mi sie risotto !! ale za inne sugestie tez bardzo dziekuje wykorzystam kiedy indziej :) Venus Odpowiedz Link Zgłoś
horpyna4 Re: Resztki rosolu...... 20.02.07, 11:25 Przecedź i zrób galaretę, jeżeli rosół jest mętny, to wcześniej sklaruj. Zalej galaretą w małych miseczkach po kawałku jajka, plasterku szynki i odrobinie zielonego groszku. Tylko układaj to tak, żeby było ładne po wyjęciu z miseczek. I do lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: Resztki rosolu...... 20.02.07, 11:39 odparuj mocno, wlej do pojemniczków na lód i zomroź. naturalna kostka rosołowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mazur39 z pół litra wyjdzie akurat jedna kostka rosołowa 20.02.07, 12:56 prawie jak fabryczna, też na pół litra :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: z pół litra wyjdzie akurat jedna kostka rosoł 20.02.07, 12:57 zawsze to coś ;). Ale do sosu, jak znalazł.... Odpowiedz Link Zgłoś
mazur39 osobiście wypiłbym te pół litra (rosołu!!!!) 20.02.07, 13:23 na poczekaniu, na stojąco. ;-) A garnek do mycia. Odpowiedz Link Zgłoś