truscaveczka 25.03.07, 20:01 Co u Was się jada na Wielkanoc? Nie żeby tak naukowo przy niedzieli ;) Inspiracji na śniadanie szuka :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lirio Re: Truskawkowa macierz ma pytanie 25.03.07, 20:41 U nas jajka gotowane i faszerowane, białą kiełbasę, szynkę, mięsiwa, mazurki, paschę (przepis na szpilce), żurek wielkanocny. U mojego Małżona jada się do jajek ćwikłę - bleeeeeeee. Ja jadam jajka na zmianę z białą kiełbasą z chrzanem, którą uwielbiam!!!! Chrzan robię w postaci sosu - chrzan ze słoiczka najlepiej z żurawiną, odrobina tartego kwaśnego jabłka, sok z cytryny, śmietana, majonez, pieprz. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola99 Re: Truskawkowa macierz ma pytanie 25.03.07, 20:45 Żurek z białą kiełbasą, jaja pod każdą postacią, nadziewane farszem, z kawiorem (bleeeee), w sałatkach. Mięsa pieczone i obowiązkowo sos jajeczno-chrzanowy made by moja Chrzestna. Na sniadanie może być cokolwiek, abym tylko mogła to polać tym sosem :) Odpowiedz Link Zgłoś
pandora_ Re: Truskawkowa macierz ma pytanie 25.03.07, 22:22 Po pierwsze primo - maila odbierz. Po drugie primo - jajka w każdej postaci. Mój syn mógłby jeść tylko jajka... Odpowiedz Link Zgłoś
psychogirl Re: Truskawkowa macierz ma pytanie 26.03.07, 11:34 Jajka jajka jajka... I żurek, co mi przypomina, ze "trzebaby" nastawić zakwasik :o) Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Truskawkowa macierz ma pytanie 26.03.07, 11:43 jajka w majonezie, sałatka warzywna, żurek z białą kiełbasą, wedliny, ogórki swieże i pomidory..zjadamy szybko śniadanie i szybko jedziemy na ryby :) Odpowiedz Link Zgłoś