Gość: proszęopomoc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.07, 07:18 W czym gotujecie szynkę? Jakie przyprawy? Jak długo? Proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Wędzona?Peklowana?Marynowana? - jaka? 07.04.07, 08:41 Jeśli nic z nią nie robiłaś i jest surowa to cienko widzę to gotowanie. Co najmniej 2 doby: kulinarnefantazje.blox.pl/2006/10/Domowa-szynka.html Odpowiedz Link Zgłoś
naura Banito, a ja mam przy okazji prośbę - czy nie 07.04.07, 15:02 wiesz przypadkiem, gdzie w Warszawie można kupić takie osłonki na wędliny? Wiem, gógle, ale nie udało mi się znaleźć... Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: A ja nie jestem z Warszawy. Spróbuj na tej str 07.04.07, 15:48 onie poszukać informacji: www.wedlinydomowe.pl/ - tam jest też sklep ale do niego nie zaglądałem. Odpowiedz Link Zgłoś
naura Wiedziałam, że pomożesz! Choć nie jesteś z 07.04.07, 16:21 Warszawy:) Bardzo dziękuję za pomoc i życzę zdrowych, wesołych, szczęśliwych świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolphine Re: Banito, a ja mam przy okazji prośbę - czy nie IP: *.acn.waw.pl 09.04.07, 20:39 Na allegro mozna tez je kupic Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Surowa szynka-jak gotować. 09.04.07, 14:52 surowa znaczy wedzona rozumiem:O? jesli tak to na małym ogniu tyle godzin ile wazy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
myszz złość mam 10.04.07, 13:40 kupiłam malutka szynkę wędzoną na swięta. nie pomyslałam, że trzeba ją ugotować. myślałam ze wędzona jest i gotowa do spożycia. odkroiłam kawałek i się okazało, że surowa jest czy taką niekompletną mogę teraz gotować? Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re: Pewnie, że możesz. 10.04.07, 14:20 A jeszcze lepsza będzie (trzeba parzyć około godziny/80'C na kilogram mięsa normalnie w wodzie) pieczona w chlebie. Po wyparzeniu oczywiście. Dzisiaj w "Smakach polskich" przypomnieli.Cudowna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: Pewnie, że możesz. 10.04.07, 14:54 widziałam ten program. moja szynka była w sznurkach więc ani mi do głowy nie przyszło, że trzeba jeszcze coś robić z nią teraz już jest na gazie co ma być to będzie:) Odpowiedz Link Zgłoś