loginka1 15.05.03, 12:18 Wstyd się przyznać, ale mimo że ciasta piekę dość często nie wykonałam jeszcze własnoręcznie biszkoptu. Proszę o sprawdzone przepisy na dobry, nie za suchy biszkopt. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janiolka Re: Dobry biszkopt mi sie˛ marzy 15.05.03, 12:57 szklanka maki, szklanka cukru, 4 jajka, szczypta soli zoltka utrzec z cukrem, dodac make. bialka ubic z sola i delikatnie wymieszac z reszta. wlac do blaszki i wrzucic kilka swiezutkich truskaweczek. i na 45 min do pieca :) Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Dobry biszkopt mi sie˛ marzy 15.05.03, 14:14 nie ma za co :) taka jeszcze jedna uwaga mi sie przypomniala, ze blaszka powinna byc typu keksowka, niezbyt duza. Odpowiedz Link Zgłoś
mika49 Re: Dobry biszkopt mi się marzy 17.05.03, 00:36 niezawodny.5 żółtek utrzeć do białości z 12,5 dkg cukru i trzema łyżkami wrzątku.Dodać pianę z 5 białek 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 15 dkg krupczatki.Ostrożnie wymieszać i piec w średnim piecu (175 - 180 ).Ten biszkopt jest dla mnie bazą na wszystkie spody oprócz oczywiście spodów kruchych Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś