Gość: Anka IP: *.aster.pl 12.04.07, 23:20 Przez roztrzepanie nie wzięłam na imprezę składkową o,75 kg pokrojonych wędlin.Jestem sama i co robić.Można to częściowo zamrozić czy bigos jakiś ugotować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agafka1988 Re: Mrożenie wędlin 13.04.07, 01:13 Ja zawsze mroze i wszystko jest ok :) Odpowiedz Link Zgłoś
em_es spokojnie możesz zamrozić 13.04.07, 08:44 takie pokrojone, popakuj sobie w mniejsze porcje do woreczków, będzie jak znalazł jak zapomnisz zakupy na weekend zrobić, albo goście niezapowiedziani się trafią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorota20w Re: Mrożenie wędlin 13.04.07, 09:11 a ile czasu taka wędlina może w zamrażarce leżeć? ja ostatnio staram opróżnić się zamrażarkę i co można zjeść jem a co nie do kosza. Znalazłam jakieś wędliny i nie wiem czy powinnam je jeszcze jeść czy już utylizować :) Odpowiedz Link Zgłoś
em_es Re: Mrożenie wędlin 13.04.07, 10:00 www.abcgospodyni.pl/mrozonki.html "Jak długo przechowywać? Czas przechowywania zależy od rodzaju produktu. Nie przekraczaj go (zamrażalnik o maksymalnej temperaturze minus 18 st. C) -ryby, wędliny, gotowe potrawy, ciasta – 6 miesięcy -ser, dróbm mieso – 8 miesiecy -warzywa i owoce – 12 misięcy" Odpowiedz Link Zgłoś
em_es proszę bardzo :) 13.04.07, 10:14 czasami też piszą takie informacje w instrukcjach obsługi do lodówek i zamrażarek, ale spokojnie wystarczy sobie zapamiętać to co wkleiłam powyżej ;) Odpowiedz Link Zgłoś