jacek1f czemu nie... podaja piwo, albo wino sliwkowe albo 13.04.07, 10:48 sake. Wodka zmrozona polska tez swietnie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
paris123 Re: czemu nie... podaja piwo, albo wino sliwkowe 13.04.07, 10:55 znajomi nas zaprosili na domówkę-sushi i zastanawiamy się co z alkoholi kupić, sake już kiedyś piłam i strasznie smakowała.... Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: czemu nie... podaja piwo, albo wino sliwkowe 13.04.07, 21:19 Ja bym radziła japońskie piwo albo wino śliwkowe. Jeśli ktoś nie może pić alkoholu, to polecam zieloną herbatę. Wino inne niż śliwkowe: niekoniecznie, bo wasabi i imbir skutecznie je zabiją. Odpowiedz Link Zgłoś
oxanaw Re: sushi i trunki?!! 13.04.07, 12:22 Przyznaję, że mi idealnie pod sushi smakuje wytrwane lub pół białe wino o delikatnym smaku. tak by nie "zagłuszało" smaku sushi a wręcz go wydobywało. Odpowiedz Link Zgłoś
angieblue26 Re: sushi i trunki?!! 13.04.07, 12:39 Prawie kazde rosé, oraz lekkie biale wino. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antycyponek Re: sushi i trunki?!! IP: *.chello.pl 13.04.07, 16:47 Ja słyszałam, że do sushi tylko sake, ale sama nie mam oporów przed popijaniem dobrym białym winem. Odpowiedz Link Zgłoś
amielll Re: sushi i trunki?!! 13.04.07, 18:59 sake do sushi Japończycy nie podają, bo to trunek robiony z ryżu, a w sushi też jest ryż. Jeśli już to piwo, albo wino białe Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jackk3 Re: sushi i trunki?!! IP: *.ptr.terago.ca 13.04.07, 19:57 To zalezy jakie. Ogolnie jest bardzo lagodne, wiekszosc ma smak 'draft' czyli beczkowego. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
foxie777 Re: sushi i trunki?!! 14.04.07, 00:34 Sushi i sake to malzenstwo wspaniale. Mozna pic na goraco lub zimno. W restauracji gdzie jestem bywalcem od lat, klienci Japonczycy bardzo czesto pija sake, lub piwo np.sapporo. Dla mnie jest to najlepsza kombinacja. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś