Dodaj do ulubionych

Ci podjadać zamiast słodyczy?

• Gość: dietetyk. Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? IP: *.chello.pl 16.05.07, 09:34
    • Gość: alexy Recepta babci , zamiast slodyczy to..... IP: *.c9.msk.pl 16.05.07, 11:30
      Marchewka jest najlepsza , po oskrobaniu i umyciu jedz do woli. Albo np; seler podnosi potencje jak jej nie masz i jest zdrowy .....albo np; guma do żucia , żujesz , ustami ruszasz jak nerwowo chory i przy okazji zęby ci wybieleją jak masz niedomyte . Sposobów jest dużo aby nie żryć a być syty .
    • cwana Re: Co podjadać zamiast słodyczy? 16.05.07, 11:55
      Same dobre porady: orzechy, owoce swieze, suszone, kandyzowane ;]
      Ja polecam gotowane brokuły, kalafiora no i przede wszystkim fasolke szparagowa,
      szczegolnie ze nadchodzi na nia sezon!! :D
    • Gość: olinka Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 14:58
      polecam suszone banany, jabłuszka, śliwki, daktyle. Sezamki to też całkiem
      pozytywna przekąska, polecam też chlebek ryżowy itp., batoniki beztłuszczowe
      Corny, Fit, też mam problemy z cerą po słodyczach, a te mi nie szkodzą.
      Jeśli lubisz możesz przygotować sobie paseczki selera naciowego, marchewki,
      pietruszki itp. Zdrowe smaczne i można chrupać! :)
    • cioccolato_bianco Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? 16.05.07, 15:28
      marchewke? ;)
    • kkatarynka Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? 16.05.07, 15:29
      rodzynki!!
      • qubraq Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? 16.05.07, 15:42
        kkatarynka napisała:

> rodzynki!!

O tak wlasnie rodzynki i to zarowno z torebki jak i ze sloika "ponalewkowe" po
        winie i kwasie chlepowym oraz podpiwku, takoz samo ponalewkowe wisnie i sliwki
        czarna porzeczka juz nie jest taka smaczna ale "skuc" czyli "zaoliwić" sie mozna
        elegancko... :-)) równiez zurawina kanadyjska suszona, daktyle, rachan i
        rachatłukum oraz makagigi! Równiez klocki serowe ze wszystkich rodzajow sera
        żółtego! moga byc rownież kawałeczki wedzonej ryby kippersa, węgorza siei
        makreli no wszystko moze byc!!! :-)))
    • Gość: Maja Najlepiej nie podjadac :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.07, 18:22
      Bo to idzie w biodra. A już jeżeli to ja uwielbiam: rodzynki, orzechy włoskie,
      orzeszki solone i to wszystko co podjadam. Jem po prostu normalne posiłki :) Za
      to lubię różne smakowe herbaty i kawy.
      • uyu Re: Najlepiej nie podjadac :) 16.05.07, 21:21
        Czegos nie rozumiem w tej calej historii. Czy chodzi o to co zjesc na drugie
        sniadanie czy tez o to co bezmyslnie przezuwac podczas godzin pracy? Bo jesli o
        to drugie, to nie ma nic gorszego od nawyku prawie calodobowego zucia i jedyna
        odpowiedz jaka sie nasuwa to to, ze nalezy przerwac proces przeistaczania sie w
        przezuwacza. Nie ma nic bardziej szkodliwego dla zdrowia i sylwetki.
    • Gość: olga Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? IP: 213.25.140.* 16.05.07, 22:22
      a ja proponuję kanapki przyniesione z domu, świerza bułeczka, wędlinka,
      majonezik,do tego herbatka, mnie na 6 godzin pracy wystarcza dwie jezeli nie
      jadłam śniadania i jedna jezeli jadłam. je się szybko (no bo ile można jeśc
      jedną bułkę?) a na prawdę syci.

• ixtlilto Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? 16.05.07, 23:21
      Nie podjadaj.
      Jedz te 4-5 posiłków o ustalonych porach, a pomiędzy pipijaj wodę mineralną ew
      jakieś soki. Zdrowsze niż podjadanie, nie wymaga odchodzenia od biurka :)

A jeśłi już koniecznie musisz coś rpzekąsić to właśnie wasę lub np serek/ jogurt
      • azuryt81 Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? 18.05.07, 07:45
        no a moze zeby cos stale "mielic" kupowac paczke gum do zucia na dzien? 0
        kalori..chyba:)
    • iluminacja256 Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? 17.05.07, 09:43
      Marchewkę albo buraka. Tylko ten drugi brudzi łapy. A jesli chodzi ci o głupi
      nawyk przezuwania i nerwówki, to najlepeij zrobić cos zupełnie innego - kupić
      sobie 15 paczek gumy miętowej bez cukru- przynajmniej nie bedzie 15 kg więcej.
      • Gość: avea Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.07, 12:35
        pij ! wszystko byle nie alkohol :)) to po pracy :))
        uczucie głodu często spowodowane jest poprostu.....pragnieniem...
        hm.......... pozostałe pragnienia też po pracy :)
        pozdrawiam
        • syyylly Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? 17.05.07, 13:28
          rzodkiewki polecam :) są super! i przynajmniej zamiast kalorii mają
          witaminki :)))
    • skorpionica11 Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? 17.05.07, 17:52
      ja podjadam zamiast kanapek
      mieszanke płatków -kukurydzuanych,miodowych,czekoladowych
      (bo za slodyczami nie przepadam,czasem mam zapotrzebowanie na czekolade ale to
      jak kazdy bo organizm sie domaga)
      • paulina303 Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? 17.05.07, 18:42
        Kulki zbożowe od Nestle.
        Pycha !
        Właśnie je podjadam.
        • Gość: aneta Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? IP: *.tau.pl 17.05.07, 19:41
          A ja bardzo lubię podjadać sobie precle , lub sucharki/ beskidzkie/ , ale
          ostatnio przerzuciłam sie na Bake Rollsy / sa rózne smaki / mi pasuja te zwykłe
          , tylko troche solone . ostatnio nie moge ich nigdzie "dorwać "
          • Gość: Kimi Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.07, 16:22
            Pestki (słoneczni, dynia...), marchewka.
    • bene_gesserit Kandyzowany ananas i papaja 18.05.07, 16:33
      Pojawiaja sie w tym watku co jakis czas jako nieszkodliwa, a przyjemnie slodka
      przekaska. A przeciez to sam cukier w cukrze. Zazeranie sie kandyzowanym
      ananasem nie jest o wiele lepsze od podjadania landrynek - podobna liczba
      kalorii, podobny (bardzo wysoki) indeks glikemiczny, zero witamin czy
      jakichkolwiek cennnych substancji. Puste kalorie.
    • Gość: lala00- Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? IP: *.pronet.lublin.pl 18.05.07, 18:32
      ja polecam oliwki

• agusiak.1 Słonecznik prażony! 18.05.07, 20:03
      Jeśli kupisz łuskany słonecznik to upraż go na patelni. Nie będzie taki ciężko
      strawny.
    • Gość: kate Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? IP: *.ramtel.pl 18.05.07, 20:10
      wafle ryżowe! najlepsze są z solą morską (dobre też są z kukurydzą). są
      chrupiące, przepyszne i mało kaloryczne :)
    • Gość: agibru Re: Ci podjadać zamiast słodyczy? IP: *.brutele.be 19.05.07, 21:21
      hej moze ktos juz to podpowiedzial, ale nie przeczytalam wszystkich odpowiedzi. Moje ostatnie odkrycie to takie male pomidorki deserowe! Sa super naprawde! Po pierwsze warzywko - wiadomo lepiej niz wszelkie chrupki, wafle itp. lepsze nawet niz owoce, ktore jednak sa weglowodanami. No i kolejna zaleta jesli chodzi o prace - nie chrupia! pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka