psychogirl 30.05.07, 20:18 ... są w książeczce dołączonej do najnowszego Poradnika Domowego. Przejrzałam pobieżnie i skserowałam sobie sporą częśc od koleżanki z pracy bo mi się nie chciało do kiosku iść hehe :o) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hossa76 Re: Przepisy na dania meksykańskie... 01.06.07, 17:17 Psycho, no to czekamy na efekty! Odpowiedz Link Zgłoś
psychogirl Re: Przepisy na dania meksykańskie... 01.06.07, 21:31 Kochana - ja teraz prawie w ogóle nie gotuję, obiady mi mama przywozi prawie codziennie z cateringu od siebie z roboty - wersje bezmięsną. Odpowiedz Link Zgłoś
hossa76 Re: Przepisy na dania meksykańskie... 02.06.07, 19:01 To chociaż wrzuć jakiś fajny, prosty przepisik jak będziesz mieć chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
psychogirl tak na szybko? zupa z avocado: 02.06.07, 22:13 3 obrane dojrząłe avocado 1/4 szklanki gęstej śmietany 3 szklanki bulionu łyżka wytrawnego sherry sól biały pieprz Zmiksować miąższ avocado ze śmietaną i szklanką bulionu. Zagotować pozostały bulion, zdjąć z ognia, dodać zmiksowane avocado. Przyprawić do smaku sherry, solą i pieprzem. (Poradnik Domowy) Jak bedę miała czas to dorzucę więcej :oD Odpowiedz Link Zgłoś
psychogirl Ensalada Mexicana 06.06.07, 17:19 4 dojrzałe avocado sok z 1/2 limonki 2 posiekane zielone chili 2 posiekane cebule 4 łyzki posiekanej kolendry 2 łyzki oliwy sól pieprz Miąższ avocado pokroić na kawałeczki, skropić sokiem z limonki. Wymieszać z pozostałymi składnikami, przyprawić solą i pieprzem, podawac w kieliszkach koktailowych. (Poradnik Domowy) Odpowiedz Link Zgłoś
psychogirl Smażona cukinia 06.06.07, 17:22 łyżka oleju 2 łyżki posiekanej cebuli 2 posiekane ząbki czosnku 2 nieduże posiekane pomidory średnio ostra papryka chili pokrojona w kosteczkę 4 cukinie pokrojone w półcentymetrowe plasterki sól do smaku rozgrzac olej, zeszklić cebulę, dodać czosnek, pomidory i chili. Smażyć 5 minut na małym ogniu, dodać cukinię i wymieszać. Przykryć, pozostawić 8 - 10 minut na małym ogniu, przyprawić do smaku solą. (Poradnik Domowy) Odpowiedz Link Zgłoś
psychogirl Sangrita 06.06.07, 17:26 szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z limonki 2 łyżki grenadiny szczypta pieprzu kajeńskiego sól do smaku oraz 50 - 100 ml tequili Wymieszać wszystkie składniki, przyprawić do smaku solą. Wstawić do lodówki, a gdy napój będzie bardzo zimny, rozlać go do szlaneczek lub kieliszków, do każdej szklanki wlać tequilę. (Poradnik Domowy) Odpowiedz Link Zgłoś