Dodaj do ulubionych

Co dla teściowej?

05.06.03, 19:27
Jutro przyjeżdża do mnie teściowa z wizytą. Proszę o radę, co zrobilibyście
na obiad w takiej sytuacji? Dodam, że teściowa nie jada potraw mięsnych w
piątki, więc wybór mam ograniczony. Chciałabym zrobić coś fajnego, pysznego,
ale nic mi nie przychodzi do głowy. Ratujcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: kaska Re: Co dla teściowej? IP: *.tele2.pl 05.06.03, 19:42
      baklazan zapiekany z cukinia z mozzrella i pomidorami...?
      spaghetti zielono-serowe?
      • Gość: hippa Re: Co dla teściowej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.03, 19:44
        mlode ziemniaczki z koperkiem i jajkiem sadzonym i salata ze smietana a do
        popicia jogurt lub kefir :)
    • Gość: hania Re: Co dla teściowej? IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 05.06.03, 19:55
      zrob RYBE najlepiel filety z pstaraga usmazyc powoli na patelni na zloty kolor-
      nalac 2 lyzki oleju i dwie lyzeczki miodu - tak! miodu na przyrumieniony chleb
      polozyc salate a potem rybe dotatki to drobno posiekana czerwona papryka z
      serkiem philadephia albo tosca przyprawiona pieprzem i sola do tego jablaka
      pogrojone w kawalki i marynowane krotko w mieszance z miodu , cytryny,
      rozmarynu i ewt octu z bialego wina. taki zestaw podalam na komunie byla
      rewelacja - szybkie i SMACZNE
      • Gość: tangerines Re: Co dla teściowej? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.06.03, 21:02
        Pojawiły się młode warzywka więc może ryba po grecku. Ja daję rybę, marchewkę,
        seler, cebulę, pomidory, tymianek.
        Polecam też lasagne ze szpinakiem (zamiast warstwy sosu pomidorowego z mięsem
        dajemy szpinak obficie posypany zółtym serem), omlet z pieczarkami i zółtym
        serem.
        U mnie w domu jada się często w upalne dni na wytworne piątkowe obiady: młode
        ziemniaczki z koperkiem i śledzie po japońsku.
        Przepis na śledzie:
        8 matiasów zalać 6 łyżkami oleju na 30 minut, odsączyć, pokroić w paseczki.
        dodać 2 średnie cebule drobniutko pokrojone, kwaśne jabłko, 4 ogórki kiszone
        lub małosolne, 2/3 puszki groszku konserwowego, 4 jajka na twardo, pieprz,
        koperek. Zalać sosem - szklanka śmietany kwaśnej 18% + 4 łyżki majonezu.
        Schłodzić w lodówce.
    • Gość: martynka10 Re: Co dla teściowej? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 21:18
      Dzięki serdeczne. Wybiorę coś z tych dań rybnych, bo jajka sadzone to raczej za
      skromnie, tym bardziej że mieszka na wsi i to właśnie od niej dostaje jajka.
      Dzięki
    • Gość: mada Re: Co dla teściowej? IP: *.dyn.optonline.net 05.06.03, 21:45
      Losos w pomidorach to moja ulubiona potrawa piatkowa. Kupuje dosyc duzy plat
      swiezego lososia, wkladam do naoliwionej formy (uzywam szklana), posypuje
      pieprzem, sola, skrapiam sokiem z cytryny , czerwonym winem i posypuje
      poszatkowanym koperkiem. Wstawiam do piekarnika i przygotowuje sos pomidorowy
      ze smietana z dodatkiem pokrojonaj w paski cebuli i czerwonej papryki. Po 20
      min zalewam rybe sosem i podpiekam jakies 10-15 min. Podaje z bialym ryzem i
      surowka (przewaznie salata ze smietana). Pycha!!! Jezeli mi losos zostanie z
      obiadu to robie z nim kanapki. Smakuje niesamowicie.
      • Gość: hippa Re: Co dla teściowej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.03, 22:20
        No to zmienia postac rzeczy :) w takim razie ryba, np. losos pieczony na grillu
        (moze byc taki z kuchenki) i do tego mlode ziemniaczki z koperkiem (wiem, nudze
        z nimi ale sa bardzo krotko i sa takie wspaniale :) )
        • Gość: martynka Re: Co dla teściowej? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.03, 23:24
          Masz rację. Zrobiłaś mi smaka tymi ziemniaczkami. Jeszcze w tym roku nie
          jadłam.
          • Gość: hania Re: Co dla teściowej? IP: *.virnxx1.adsl.tele.dk 05.06.03, 23:43
            spruboj mlode ziemníaczki nabic na patyczki i na grila
      • aniutek prosba do Mada/y 07.06.03, 03:49
        Gość portalu: mada napisał(a):

> Losos w pomidorach to moja ulubiona potrawa piatkowa. Kupuje dosyc duzy plat
        > swiezego lososia, wkladam do naoliwionej formy (uzywam szklana), posypuje
        > pieprzem, sola, skrapiam sokiem z cytryny , czerwonym winem i posypuje
        > poszatkowanym koperkiem. Wstawiam do piekarnika i przygotowuje sos pomidorowy
        > ze smietana z dodatkiem pokrojonaj w paski cebuli i czerwonej papryki. Po 20
        > min zalewam rybe sosem i podpiekam jakies 10-15 min. Podaje z bialym ryzem i
        > surowka (przewaznie salata ze smietana). Pycha!!! Jezeli mi losos zostanie z
        > obiadu to robie z nim kanapki. Smakuje niesamowicie.

czy moglabys podac przepis na sos do lososia,
        Twoj przepis czyta sie smakowicie a ja juz wyczerpalam pomysly na lososia,
        dzieki :)
    • Gość: karmelek Re: Co dla teściowej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.03, 16:20
      I wszystko delikatnie dopraw arszenikiem;)
    • Gość: . Re: Co dla teściowej? IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.03, 03:16
      martynka10 napisała:

> Jutro przyjeżdża do mnie teściowa z wizytą. Proszę o radę, co zrobilibyście
      > na obiad w takiej sytuacji? Dodam, że teściowa nie jada potraw mięsnych w
      > piątki, więc wybór mam ograniczony. Chciałabym zrobić coś fajnego, pysznego,
      > ale nic mi nie przychodzi do głowy. Ratujcie.
      Panierowane muchomorki to jest potrawa bezmiesna
      • Gość: martynka Re: Co dla teściowej? IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 15:20
        Gość portalu: . napisał(a):

> Panierowane muchomorki to jest potrawa bezmiesna

Zrobiłam, chyba smakowały, ale teściowa dziwnie zbladła, późnie zzieleniała i
        powiedziała, że musi już wracać do domu.
    • Gość: ksia78 Re: Co dla teściowej? IP: 80.55.99.* 07.06.03, 10:24
      Plaszczyk?
      Przepraszam, wredna jestem:-).
      Taka juz moja uroda.
      pzdtrv kasia
      • Gość: Iza Re: Co dla teściowej? IP: *.dip.t-dialin.net 07.06.03, 20:23
        Kromka suchego chleba i szklanka wody jak poscic to poscic:))) ha ha ha
        • ksia78 Re: Co dla teściowej? 08.06.03, 11:03
          I przynajmniej nie bedzie miala pretensji, ze Twoja kuchnia jest
          ciezkostrawna:-)))
          k.
        • soukupdanuta Re: Co dla teściowej? 27.10.03, 22:04
          Gość portalu: Iza napisał(a):

> Kromka suchego chleba i szklanka wody jak poscic to poscic:))) ha ha ha

dodaj troche wudki i bedzie spala
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka