Dodaj do ulubionych

jak podac tort

IP: *.autocom.pl 14.06.07, 14:09
mam prosbe- chcialam zrobic znajomym tort na prezent i podarowac juz pokrojony, ladnie wygladajacy, tak zeby tylko wziac na talerzyk i zjesc:) ma byc truskawkowy z czerwona galaretka, macie jakis pomysl jak go ladnie ozdobic?chetnie bym kazdy kawalek przelozyla papierkiem,ale niekoniecznie. moze jakies linki do zdjec?dzieki!pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: jak podac tort 14.06.07, 14:14
      Nie wiem czy to dobry pomysl: galaretka w czasie transportu, otwierania itd.
      moze sie uszkodzic. A dlaczego nie mozna pokroic go potem? Krojenie tortu jest
      jednak przyjemne.
      • Gość: nigdynigdy Re: jak podac tort IP: *.autocom.pl 14.06.07, 15:10
        chcialam zeby wygladal wyjatkowo, wiec chcialam zrobic cos takiego nietypowego, transportu prawie nie ma, bo to sasiedzi:)
        • cipcipkurka E, mi też się średnio widzi taki pokrojony tort. 14.06.07, 15:32
          Jakbyś chciała spróbować, czy smaczny i to zamaskować ;-)
          Postawiłabym raczej na dekorację, sprawdź w GP pod tort, najlepiej
          Konwaliowej :-)
          A może tu jakaś inspiracja?
          thepartyworks.com/defaultarticle.php/cArticlePath/96
          • cipcipkurka Jeszcze jeden link: 14.06.07, 15:49
            www.thecakefairy.co.uk/pages/cakegallery.html
    • ba_nita Re:Bezsensowny pomysł. 14.06.07, 15:33
      Torty daruje sie w całości. Jeden woli mniejszy kawałek, drugi większy, trzeci
      podziękuje a krojąc go wymuszasz pewne zachowania. Krojenie tortu jak wspomniano
      to pewien rytuał. Uszanuj go.
      • linn_linn Re:Bezsensowny pomysł. 14.06.07, 15:54
        Moze to byc wziete jako wymuszenia zostania poczestowanym, a prezent to
        prezent. Lepiej ni obarczac go roznymi watpliwosciami: przyjemnosci moze zostac
        tyle co kot naplakal.
        • Gość: nigdynigdy Re:Bezsensowny pomysł. IP: *.autocom.pl 14.06.07, 16:17
          dzieki za inspiracje.
          mysle ze przesadzacie- jak ktos chce mniej to zostawi, jak chce wiecej wezmie dwa.moze dla mniej znanych gosci faktycznie dalabym caly ale dla prawie rodziny to jednak mysle ze pokrojony bedzie ok, ale dalyscie mi do myslenia wiec jeszcze sie zastanowie. dzieki wszystkim za podpowiedzi.
          • aiczka Re:Bezsensowny pomysł. 14.06.07, 16:34
            Nie wiem, ilu ludzi się do niego zabierze, ale zwykle nie daje się zjeść tortu
            za jednym zamachem a taki niepokrojony mniej obsycha w środku.
          • fettinia Re:Bezsensowny pomysł. 14.06.07, 17:03
            Mysle,ze nie przesadzaja:)Bedzie ladniej jesli podasz w calosci:)A i dla prawie
            rodziny warto:)Przeciez nawet w domu najpierw solenizant-jubilat dmucha swieczki
            a potem sie dopiero kroi:)Ale zrobisz jak chcesz oczywiscie.
    • sabrossa Re: jak podac tort 14.06.07, 17:10
      moim zdaniem - będzie nieelegancko. Gładka struktura wierzchu zostanie naruszona
      z niekorzyścią dla tegoż
    • Gość: flatron_82 pokrojenie tortu przed wreczeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 17:21
      to beznadziejny pomysl. tort jest swego rodzaju dzielem, stanowi CAŁOŚĆ.
      pokrojony bedzie prezentem nieestetycznym, zdeformowanym. krojenie tortu daje
      duzo radosci - najpierw podziwia sie dekoracje, a dopiero potem kroi. moze
      jeszcze podaj go od razu na talerzykach, albo lepiej - zjedz go za nich, to
      beda mieli jeszcze mniej roboty ;P

tortownia.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka