Gość: Klara IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.07, 22:34 Mam pytanie do Was, czy mozna rozroznic watrobke cieleca od wolowej, jesli tak to prosze mi cos na ten temat podpowiedziec, bo ja nie mam pojecia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_nita Re: Przysłowie - szefc w dziurawych butach chodzi. 22.06.07, 23:09 Ale nie znając takich podstaw jak odróżnianie produktów to restauracji nie otworzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logos Re: Przysłowie - szefc w dziurawych butach chodzi IP: 212.122.223.* 22.06.07, 23:12 szewc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Przysłowie - szefc w dziurawych butach chodzi IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.07, 23:14 Mylisz sie, ciekawe ze w Polsce duzo restauracji funkcjonuje nie majac w meny "cieleca watrobka"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logos Re: Przysłowie - szefc w dziurawych butach chodzi IP: 212.122.223.* 22.06.07, 23:15 "Szewc bez butów chodzi", tak jest poprawnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Przysłowie - szefc w dziurawych butach chodzi IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.07, 23:21 Bardzo smieszne! Pewnie nie masz pojecia o czym pisze!Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:No cóż - biorac pod uwage Twoje posty pewnie 22.06.07, 23:31 nie mam. jednak jakbyś chciała zrobić zaopatrzenie dla jachtów w rejsy od 2 tygodni do 6 m-cy możesz się do mnie zgłosić. Z ograniczeniem do Trójmiasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Przysłowie - szefc w dziurawych butach chodzi IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.07, 23:35 ba_nita, ale bzdury piszesz, sorki, ale bywasz w polskich restauracjach? Jedno i to samo;kotlet w roznym wydaniu, wiec klienci nie maja pojecia i wyboru, "o watrobce cielecej",pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Klara - obudź się - nie te lata. 22.06.07, 23:44 Knajpę miałem w Helu - typowo rybną ( nie budkę z rybami), z morzem jestem związany od 40 lat ponad, z trójmiejskimi restauratorami znamy się nie od dziś więc zachowaj swoje wyobrażenia dla siebie. Otwórz sobie własną wizję restauracji i już. Życzę powodzenia. Na własnej skórze się przekonasz ile kosztuje i znaczy nieznajomość półproduktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re:Klara - obudź się - nie te lata. IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.07, 23:54 Nie moge zakladac ze mi sie nie uda, bo cozby to bylo, mam lokal na drodze do Krakowa i Oswiecima. Odpowiedz Link Zgłoś
ent7 Re:Klara - obudź się - nie te lata. 23.06.07, 17:16 To ma byc albo jest przydrożny bar a nie restauracja.Nie napiszę co mi się z takimi kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
ampolion Re: Watrobka 23.06.07, 05:13 To trochę tak jak bys miała zamiar napisać powiesć i pytała się jak rozróżnić litery... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pinkink Re: Watrobka IP: *.oc.oc.cox.net 23.06.07, 07:41 Watroba cieleca jest jasna w porownaniu do wolowej, ciemnoczerwonej. Jest delikatniejsza, krucha i, co jest raczej oczywiste, jest znacznie drozsza od wolowej. W Polsce uwaza sie, ze wolowa watroba jest twarda w porownaniu do wieprzowej, np., podczas kiedy w USA nie jest twarda wcale. Byc moze ma to zwiazek z pasza , moze z wiekiem zwierzat, a moze z ich rasa. Czy o takie informacje Ci chodzilo? PS. Jak smakuje amerykanska cielecina, nie wiem, bo od pewnego czasu odmowilam jej jedzenia. Dotyczy to rowniez jagnieciny. Nie jadam dzieci.(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Watrobka IP: 81.210.69.* 25.06.07, 10:51 Wątroba wołowa jest ciemnoczerwona (czasem wręcz bordowa) ma duże "komórki" na powierzchni ,taką sieteczczkę. Cięlęca jsniutka,miękka ,delikatna w dotyku. Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: Watrobka 25.06.07, 12:09 www.unimarket.bel.pl/images/_wolowina/watraba_wolowa.gif www.saure-nierchen.de/leber/kalbsleber-02-s.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klara Re: Watrobka IP: *.adsl.alicedsl.de 25.06.07, 12:21 Dziekuje za posty, tym ktorzy zyczliwie i na temat mi odpisali. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś