IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.07, 22:34
Mam pytanie do Was, czy mozna rozroznic watrobke cieleca od wolowej, jesli tak
to prosze mi cos na ten temat podpowiedziec, bo ja nie mam pojecia.
Obserwuj wątek
    • ampolion Re: Watrobka 22.06.07, 22:58
      Ale restaurację otwierasz?...
      • Gość: Klara Re: Watrobka IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.07, 23:04
        O co Ci chodzi?
        • ba_nita Re: Przysłowie - szefc w dziurawych butach chodzi. 22.06.07, 23:09
          Ale nie znając takich podstaw jak odróżnianie produktów to restauracji nie otworzy.
          • Gość: logos Re: Przysłowie - szefc w dziurawych butach chodzi IP: 212.122.223.* 22.06.07, 23:12
            szewc
            • ba_nita Re: Yes!!!n/t 22.06.07, 23:28
          • Gość: Klara Re: Przysłowie - szefc w dziurawych butach chodzi IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.07, 23:14
            Mylisz sie, ciekawe ze w Polsce duzo restauracji funkcjonuje nie majac w meny
            "cieleca watrobka"!
          • Gość: logos Re: Przysłowie - szefc w dziurawych butach chodzi IP: 212.122.223.* 22.06.07, 23:15
            "Szewc bez butów chodzi", tak jest poprawnie
            • Gość: Klara Re: Przysłowie - szefc w dziurawych butach chodzi IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.07, 23:21
              Bardzo smieszne! Pewnie nie masz pojecia o czym pisze!Pozdrowienia
              • ba_nita Re:No cóż - biorac pod uwage Twoje posty pewnie 22.06.07, 23:31
                nie mam. jednak jakbyś chciała zrobić zaopatrzenie dla jachtów w rejsy od 2
                tygodni do 6 m-cy możesz się do mnie zgłosić. Z ograniczeniem do Trójmiasta.
          • Gość: Klara Re: Przysłowie - szefc w dziurawych butach chodzi IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.07, 23:35
            ba_nita, ale bzdury piszesz, sorki, ale bywasz w polskich restauracjach? Jedno i
            to samo;kotlet w roznym wydaniu, wiec klienci nie maja pojecia i wyboru, "o
            watrobce cielecej",pozdr.
            • ba_nita Re:Klara - obudź się - nie te lata. 22.06.07, 23:44
              Knajpę miałem w Helu - typowo rybną ( nie budkę z rybami), z morzem jestem
              związany od 40 lat ponad, z trójmiejskimi restauratorami znamy się nie od dziś
              więc zachowaj swoje wyobrażenia dla siebie. Otwórz sobie własną wizję
              restauracji i już. Życzę powodzenia. Na własnej skórze się przekonasz ile
              kosztuje i znaczy nieznajomość półproduktów.
              • Gość: Klara Re:Klara - obudź się - nie te lata. IP: *.adsl.alicedsl.de 22.06.07, 23:54
                Nie moge zakladac ze mi sie nie uda, bo cozby to bylo, mam lokal na drodze do
                Krakowa i Oswiecima.
                • ba_nita Re:Extra - serdecznie życzę powodzenia. 23.06.07, 01:38
                  Serio.
                • ent7 Re:Klara - obudź się - nie te lata. 23.06.07, 17:16
                  To ma byc albo jest przydrożny bar a nie restauracja.Nie napiszę co mi się z
                  takimi kojarzy.
        • ampolion Re: Watrobka 23.06.07, 05:13
          To trochę tak jak bys miała zamiar napisać powiesć i pytała się jak rozróżnić
          litery...
    • Gość: pinkink Re: Watrobka IP: *.oc.oc.cox.net 23.06.07, 07:41
      Watroba cieleca jest jasna w porownaniu do wolowej, ciemnoczerwonej.
      Jest delikatniejsza, krucha i, co jest raczej oczywiste, jest znacznie drozsza
      od wolowej.

W Polsce uwaza sie, ze wolowa watroba jest twarda w porownaniu do wieprzowej,
      np., podczas kiedy w USA nie jest twarda wcale.
      Byc moze ma to zwiazek z pasza , moze z wiekiem zwierzat, a moze z ich rasa.
      Czy o takie informacje Ci chodzilo?
      PS.
      Jak smakuje amerykanska cielecina, nie wiem, bo od pewnego czasu odmowilam jej
      jedzenia. Dotyczy to rowniez jagnieciny.
      Nie jadam dzieci.((
    • Gość: asia Re: Watrobka IP: 81.210.69.* 25.06.07, 10:51
      Wątroba wołowa jest ciemnoczerwona (czasem wręcz bordowa) ma duże "komórki" na
      powierzchni ,taką sieteczczkę.
      Cięlęca jsniutka,miękka ,delikatna w dotyku.
    • fettinia Re: Watrobka 25.06.07, 12:09
      www.unimarket.bel.pl/images/_wolowina/watraba_wolowa.gif
      www.saure-nierchen.de/leber/kalbsleber-02-s.jpg
      • Gość: Klara Re: Watrobka IP: *.adsl.alicedsl.de 25.06.07, 12:21
        Dziekuje za posty, tym ktorzy zyczliwie i na temat mi odpisali. Pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka