Dodaj do ulubionych

Duszona kapusta

25.06.07, 11:59
Zawsze robiłam tak: poszatkowaną kapustę dusiłam z pokrojoną w plasterki
marchewką, dymką, 3 pomidorami i peczkiem koperku. A dzisiaj <łka> nie udało
mi się kupić koperku :( A i mrożony mi się skończył :(
I co ja mam zrobić <zanosi się płaczem>
Pomocy :(
Obserwuj wątek
    • fettinia Re: Duszona kapusta 25.06.07, 12:06
      A musi byc koperek?:) Bez lepsza-no dla mnie oczywiscie:D
      • zlota.baba Re: Duszona kapusta 25.06.07, 12:07
        Mówisz do koperkonałogowca ;)
    • jacek1f 1. kupic koperek jutro; 2. zamiast koperku dac 25.06.07, 12:07
      suszone pomidory lub o, zgrozo! swieze pomidory.
      3. dać wiecej dymki - to załatwe.
      4. dac swieza miete..

• Gość: maja Re: 1. kupic koperek jutro; 2. zamiast koperku da IP: *.lanserwis.net 25.06.07, 12:59
    • metal_fish Re: Duszona kapusta 25.06.07, 13:52
      kupić koperek suszony. taki w woreczku jak inne ziola, np. z kamisa. jak się chwilepodusi z tą kapusta to może da namiastkę takiego świeżego...
      • zlota.baba Re: Duszona kapusta 25.06.07, 19:26
        Dałam suszony :( Moja dusza koprożercy doznała skrętu kiszek :( Na szczęście
        rodzina się wykazała i wchłonęła pokarm zapodany, dzięki czemu jutro kapustę
        będę dusić od nowa (piszę z nadzieją, że jutro dowiozą koperek do któregokolwiek
        sklepu).
        • ba_nita Re: Następnym razem jak będziesz zmuszona użyć 25.06.07, 19:59
          suszonego to namocz go wcześniej w odrobinie ciepłej wody.
          • winoczerwone Re: Następnym razem jak będziesz zmuszona użyć 25.06.07, 20:03
            a po co niby? kapusta dusi sie w płynie, po co ma koperek oddawać aromat
            wodzie, zamiast tejże kapuście?
            • ba_nita Re:Po to samo moczy się suszone grzyby. Ma więcej 25.06.07, 20:09
              aromatu.Przymusu nie ma.
              • winoczerwone Re:Po to samo moczy się suszone grzyby. Ma więcej 25.06.07, 20:20
                koperek to nie grzyby, nie to stężenie smaku i aromatu

a suszony koperek nie jest zły, gdy zabraknie świeżego czy mrozonego - nie ma
                powodu się biczować za używanie; wystarczy dodać do potrawy pod koniec gotowania
                • ba_nita Re: Rzeczywiście? 25.06.07, 20:59
                  Adekwatnie jak inne zioła, herbaty i tym podobne, które najpierw się zaparza lub
                  robi napar, ale skoro wiesz lepiej...Nie moje rybki, nie moje akwarium.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka