Gość: filantrop IP: *.aster.pl 08.07.07, 22:02 Do czego (poza curry np i zupami) można użyć groszku cukrowego ? I jak się z tym właściwie obchodzić ? Dostałęm od kogoś po raz pierwszy i nawet nie wiem, czy to się je w całości ze strąkami ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
thiessa Re: Groszek cukrowy 08.07.07, 22:05 A w calych plaskich straczkach? Czy moze grubych do wyluskania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filantrop Re: Groszek cukrowy IP: *.aster.pl 08.07.07, 23:10 W całych płaskich. Ten groszek jest... z Kenii. Widać w Polsce nie da się tego hodować.. (?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Groszek cukrowy IP: *.dint.wroc.pl 09.07.07, 12:21 Da się, da, sam w tym roku hodowałem na działce, tylko że kupić trudno, bo nie stosuje się w kuchni polskiej. W całej kuchni wschodniej używa się takiego groszku. Najprościej użyć do potraw stir-fry w woku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Groszek cukrowy IP: *.prem.tmns.net.au 09.07.07, 12:44 plaski jesc mozna w zupach, w stir fry's, w makaronach wszelkiej masci (po chinsku, indonezyjsku, tajsku) w zasmazanym ryzu w salatkach -wtedy lekko zblanszowany Odpowiedz Link Zgłoś
dobrzeradzi Re: Groszek cukrowy 13.06.14, 11:31 Albo w takiej formie kulinarnyprzewodnik.blogspot.com/2014/06/smazony-pstrag-z-modymi-ziemniakami-i.html Odpowiedz Link Zgłoś
ruskie-pierogi A ktoś wie gdzie kupić? 09.07.07, 13:44 Bo niestety nigdzie nie mogę znaleźć. Nawet w ofrmie mrożonki. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: A ktoś wie gdzie kupić? 09.07.07, 14:26 Bo to towar bardzo deficytowy. Bywa w azjatyckich sklepach (ale to w Warszawie), a czasem w ekskluzywniejszych delikatesach. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: A ktoś wie gdzie kupić? 09.07.07, 15:01 Ja wiem. Często kupuję, bo to pyszne warzywko. O tu: www.majlert.pl/kontakt.html Można bezpośrednio u nich, poza tym sprzedają chyba do supermarketów (chyba do Auchana, tam kiedyś widziałam). Odpowiedz Link Zgłoś
dobrzeradzi Re: Groszek cukrowy 13.06.14, 11:30 kulinarnyprzewodnik.blogspot.com/2014/06/smazony-pstrag-z-modymi-ziemniakami-i.html Spróbuj może tego!!! Odpowiedz Link Zgłoś