Gość: wwe IP: *.zamosc.mm.pl 10.07.07, 15:54 zrobiłam smalec ze słoniny i karkówki/ z jabłkiem i cebulką /...czy długo się przechowa bez lodówki??Zabrać chcę te smakowitości pod namiot...ale jak ile wytrzyma w cieple??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qubraq Re: trwałość smalcu ze skwareczkami 10.07.07, 18:36 w cieple to on Ci poplynie Banita ma racje masz przeciez w smarowidle cebulkę! nakryj sloik ze smalcem mokrą serwetką i pilunuj zeby ciągle byla mokra, to bedzie mu znacznie chlodniej niz w otoczeniu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwe Re: trwałość smalcu ze skwareczkami IP: *.zamosc.mm.pl 10.07.07, 19:51 jeżeli wytrzyma 2 tygodnie...to już jest ok...zrobię tak jak mówicie, nakryję mokrą ściereczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: trwałość smalcu ze skwareczkami IP: 81.219.236.* 19.07.07, 13:09 stary sprawdzony sposób to wrzucić potem ten pojemnik ze smalcem do innego pojemnika z wodą a wode zmieniać co jakiś czas na zimna czesto tak z masłem robimy ale wtedy to nawet maslo bezpośrednio wodą zalewamy Odpowiedz Link Zgłoś