agao_72 12.11.07, 19:56 Kobiety biegiem do Lidla marsz. jest zaje.. chława, nadziewnae liście winogron, ciasta greckie i wiele innych. mniam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazia Re: Lidl - greckie rzeczy 12.11.07, 20:22 O sękju! Chałwa jak chałwa ale te liście winogron, mmmmmmm Odpowiedz Link Zgłoś
ewajer Re: Lidl - greckie rzeczy 12.11.07, 21:08 ja pogoniłam rano męża po zakupy i dobrze zrobiłam. Po południu po paście sezamowej nie było śladu ni popiołu. Nadziewane liście winogron też kupiłam. Są inne niż te które zapamiętałam z dzieciństwa ale też fajne. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: Lidl - greckie rzeczy 13.11.07, 09:21 chałwa to chyba turecka niż grecka? holender, mi do lidla nie po drodze :(( Odpowiedz Link Zgłoś
delilian Re: Lidl - greckie rzeczy 17.11.07, 12:05 W Lidlu jest twardy ser typu feta. Moj genialny maz zrobil z niego nowe objawienie salatki greckiej: fete pokroil na kosteczki, panierowal w jajku i mace i usmazyl. Ciepla podal na salatce greckiej. Niebo w gebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: Lidl - greckie rzeczy 17.11.07, 16:01 Ja z tą feta robię jeszcze inną wersję tej sałatki. Kroję sałatę lodową i wykładam nią półmisek, potem pomidory w kostke na środek sałaty, a na to świeży ogóras w kostkę (na środek pomidorów). Fetę kroję w kostke i obtaczam w słodkiej papryce i ziołach suszonych i to na środek ogórasków. Posypuję pokrojonymi w plastry czarnymi oliwkami i polewam oliwą z oliwek zmieszaną z octem basamicznym, cukrem, solą i pieprzem. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola99 Re: Lidl - greckie rzeczy 24.11.07, 15:12 Kupiłam wczoraj liście winogronowe i zamierzam je dziś zeżreć do wiczornego piwka. Są pyszne. Odpowiedz Link Zgłoś