puchatek294 23.11.07, 12:32 witam,jak sam tytul mowi zakaski andrzejkowe ,moze ktos zna cos fajnego i szybkiego do zrobienia,jutro robie mala imprezke przydaloby sie cos na zab oprocz cieplych posilkow,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glasscraft Re: Diably na koniach 23.11.07, 12:46 Nie mam zielonego pojecia dlaczego sie tak nazywaja :-) greatbritishkitchen.co.uk/recipebook/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=407&Itemid=2 Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: Diably na koniach 23.11.07, 16:42 O tak! Devils on horseback :) Jeszcze sa angels on horseback - wtedy zamiast sliwki dajemy ostrygi lub przegrzebki. Skojarzenie devil- angel logiczne - ciemna sliwka vs. jasne owoce morza. Ale skad nazwa? Nie mam pojecia, pytalam wielu Anlikow, mowia, ze przepis na na ten staroswiecka przekaske znaja doskonale, ale nie potrafia wytlumaczyc czemu tak ja nazywaja. Z zimnych zakasek mozesz podac seler naciowy, ogorek zielony, marchewka pociete w grubbsze slupki i jakies dipy do tego. Jasne winogrono owiniete w lisc bazylii i cienko pokrojona chorizo. Ricotte z orzeszkami piniowymi zawinieta w plaster cukinii. Wszelkiego typu canapes images.google.com/images?sourceid=navclient&ie=UTF- 8&rls=GGLR,GGLR:2006-26,GGLR:en&q=canapes&um=1&sa=N&tab=wi - czyli male kanapeczki, na jeden gryz, albo zrobione na pocietym cienkim chlebie, albo w specjalnych malych foremeczkach z kruchego ciasta, albo na malutkich bruschettach (grzaneczkach). Albo po prostu - kilka rodzajow oliwek, suszonych pomidorow, deske serow. Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Ups, cos nie poszlo... 23.11.07, 16:46 images.google.com/images?hl=en&q=canapes&gbv=2 Odpowiedz Link Zgłoś
glasscraft Re: Oraz.... 23.11.07, 16:51 Kolejny klasyk z kraju diablow i aniolow na koniach :-) greatbritishkitchen.co.uk/recipebook/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=919&Itemid=2 Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda85 Re: zakaski andrzejkowe....... 23.11.07, 19:20 Andrzejkowa imprezka? Toż Andrzeja jest 30 listopada, a nie 24-go. Odpowiedz Link Zgłoś