karka831 30.11.07, 10:29 ...byscie nigdy nie zjadly/zjedli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corrina_f1 Re: Czy jest taka rzecz, ktorej... 30.11.07, 10:31 Wiele jest takich rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: Czy jest taka rzecz, ktorej... 30.11.07, 10:34 Moze zle sformulowalam pytanie..Chodzi tylko o produkty jadalne:) Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: Czy jest taka rzecz, ktorej... 30.11.07, 10:55 ostrygi, serca, seler-korzen, rodzynki w ciescie Odpowiedz Link Zgłoś
wojtusia Re: Czy jest taka rzecz, ktorej... 30.11.07, 11:19 fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,66750904.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin wiem o co ci chodzi, wojtusio ;)) IP: *.for.connect.net.au 30.11.07, 12:50 ten wszechobecny majonez jako...przyprawa ;((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALANGE Re: Czy jest taka rzecz, ktorej... IP: *.domainunused.net 30.11.07, 13:16 Wojtusia zgadzam się z Tobą w 100% - zrobiłam i poszło do kosza - KOSZMAR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
genova51 Re: Czy jest taka rzecz, ktorej... 30.11.07, 12:54 Jest tego trochę: podroby, jak płucka, cynadry, serca. Flaczki, owoce morza. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Czy jest taka rzecz, ktorej... 30.11.07, 13:56 genova51 napisała: > Jest tego trochę: podroby, jak płucka, cynadry, serca. Flaczki, > owoce morza... mam tak samo plus ryby i sledzie na zimno, z wyjatkiem wedzonych i suszonych, studzienina czyli zimne nóżki w galarecie, zupa rybna, czernina, rosół wieprzowy albo barani... no jest tego trochę; Odpowiedz Link Zgłoś
karka831 Re: Czy jest taka rzecz, ktorej... 30.11.07, 14:21 O! czerniny tez nie...bleh.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aśka Wypowiedz pewnego dziecka:"lubię czosnek, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 14:54 bo pachnie kiełbasą" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... albo nie ... Re: Wypowiedz pewnego dziecka:"lubię czosnek, IP: 80.54.10.* 30.11.07, 16:47 No właśnie . Kiłbasa z czosnkiem - pycha . A , swoją drogą , czosnek to antybiotyk w naturze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuza Re: Czego nigdy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 17:52 Języki zwane ozorkami w galarecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moi Re: Czego nigdy.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 19:50 musztarda parówki chałwa cuda z octu mielone kotlety fiu fiu :=] Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Na Discovery Travel podsumowanie programów 30.11.07, 20:16 kulinarnych pt."Jakie najgorsze danie zjedli prowadzący programy". Pierwsze miejsce zajęła przekąska z Islandii bodajże. Rdzenna ludność zajada się ekskrementami jakiegoś zwierza zmieszanymi z tranem. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
chill Re:Na Discovery Travel podsumowanie programów 30.11.07, 20:50 Szwagierka przywiozła mi ze Szwecji kiszone śledzie. Faktycznie trzeba otwierać pod wodą, bo jak ta posoka na coś pryśnie, to nadaje się tylko do wyrzucenia. Spróbować się nie ośmieliłam... Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita ReSurstromming - mam do nich sentyment. Doskonałe 30.11.07, 23:24 jako dozwolona broń biologiczna. Pochlapiesz wroga i już...:-D Odpowiedz Link Zgłoś
malena.torun Re:Na Discovery Travel podsumowanie programów 30.11.07, 20:52 Taaa, wysoko oceniony został także świstak ogolony na łyso, nafaszerowany czymś niejadalnym (jakimś popiołem?)i upieczony. I chyba świnki morskie. A takie stuletnie jajeczko, które prawie samo wychodzi z talerza? Ja mam jakieś opory przed strusim jajkiem. Nie wiem dlaczego, ale chyba bym się nie przemogła. Odpowiedz Link Zgłoś
ba_nita Re:Świnki morskie na spoko, w końcu 30.11.07, 21:14 u nas jada się nutrie - wspaniałe mięso nawiasem mówiąc i niestety nie do kupienia.Świnki morskie to narodowe danie w Peru o ile dobrze pamiętam i dostępne dla "turistas" nie mających tam znajomych tylko w najdroższych restauracjach. Odpowiedz Link Zgłoś
legwan4 Re:Świnki morskie na spoko, w końcu 30.11.07, 22:12 Cynadry,móżdżki i żywego małego legwana:(((,bo jadają w Brazylii,podczas karnawału:((((a to takie,kochane zwierzątko:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Czy jest taka rzecz, ktorej... IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.07, 22:35 Tak sie zastanawiam;-)Chyba zjadlabym,lub przynajmniej sprobowala wszystkiego,co ludzie jedza(na roznych koncach swiata i oby bylo mi to dane;-))..Co bylo do tej pory nietypowe i o czym przeczytalam jako beee...?Slimaki,owoce morza(pycha!!!),watrobka,serca,nerki ze swiezo ubitej sarny lub jelenia(drobno pokrojone,usmazone z cebulka+pieprz,sol,wino czerwone,odrobinka octu winnego i zurawiny.Nazywa sie to "aufbruch"i jest pyszne!),mozdzek,saukopf (ugotowana lub upieczona swinska glowa;-),o salcesonach nie pisze,bo to banal,tak samo jak golonka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
amused.to.death wydaje mi się, że nie 30.11.07, 22:36 nie ma takiej rzeczy, której bym nie spróbowała. Tyle tylko, że spróbować, a zjeść to nie to samo:D ale o tym to się przekonam pewnie jak się kiedyś natknę na jakieś dziwne rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: wydaje mi się, że nie IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.07, 22:45 Wszystko o czym pisalam,zostalo zjedzone;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Jest taka rzecz IP: *.dip.t-dialin.net 30.11.07, 22:58 Jajka gotowane. Obojetnie czy na twardo czy na miekko, nie zjem. Juz od najmłodszych lat nienawidziłem, jakies 20 lat pózniej próbowałem znowu - dalej nie potrafiłem zjesc, potem juz nie próbowałem i nie mam zamiaru. Sadzone moze byc, a juz jajecznicę bardzo chętnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a74-7 Re: Jest taka rzecz 30.11.07, 23:05 a jajko na surowo? Fotoforum Wielka Brytania i Irlandia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Jest taka rzecz IP: *.dip.t-dialin.net 01.12.07, 00:21 Swego czasu pijałem... ale nie z powodu smaku tylko ze wzgledu na białko (trenowałem wtedy ostro). Ale to juz dobre pare lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
westina Re: Czy jest taka rzecz, ktorej... 01.12.07, 21:21 Slimaki, ostrygi... no i jakies dziwne cuda, jeszcze cieple.... Odpowiedz Link Zgłoś