figgin1 21.12.07, 10:35 Wiem, było ale szukajka mnie nie lubi. Mam możliwość kupna jaj od kaczek łażących luzem po podwórku. Jakie one są w smaku? Co warto z nich robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alinka_li Re: Kacze jaja 21.12.07, 13:53 Moim skromnym zdaniem nic nie warto z nich robić. Po co kacze, kurze złe? Brzydziłabym się, ale przyznaję, że nie potrafię tego do końca uzasadnić. Słyszałam, że jest dużo większe prawdopodobieństwo skażenia salmonellą. Odpowiedz Link Zgłoś
marbor1 Re: Kacze jaja 21.12.07, 14:08 Właśnie z powodu salmonelli nie ma ich w obrocie handlowym. Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: Kacze jaja 21.12.07, 17:35 jaja jak jaja tylko wieksze niz kurze, a salmonelle wytepic wyparzajac wrzatkiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Kacze jaja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.07, 17:49 odnosnie wszystkich jaj-samo sparzenie skorupek nie wystarcza.salmonella moze znajdowac sie tez w zoltku.Takze najbezpieczniej, jesli chodzi o jedzenie, jesc jaja przetworzone albo ugotowane na twardo.Uswiadomil mi to pracownik sanepidu po badaniach w zwiazku z wykryciem u dziecka salmonelli.A jaja kacze nie sa smaczne..wg mnie Odpowiedz Link Zgłoś