pengua 01.01.08, 20:36 ... oczywiscie poza Allegro ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania_m Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.08, 20:41 www.ronnefeldt.pl/index1.html na stronie jest kontakt. napisz, lub zadzwon i wiesz wszystko :) ja tez zawsze kontaktuje sie z producentem, badz dystrybutorem, jesli szukam jakiegos towaru i nie moge go znalesc w sklepie Odpowiedz Link Zgłoś
pengua Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? 01.01.08, 21:02 Bylam na tej stronie, a ze tam jest napisane, ze ich oferta jest skierowana tylko do hoteli i gastronomii, to sie nieco zniechecilam. Ale w akcie desperacji pomyslalam ze do nich zadzwonie :-) Dzieki za rade! Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? 01.01.08, 21:14 Dzwoń, dzwoń znajomej się udało dogadac :) Odpowiedz Link Zgłoś
pengua Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? 01.01.08, 21:27 Dzieki wielkie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bursz Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? 02.01.08, 17:36 Witam, napiszcie proszę co to herbata? którą polecacie? droga? Czemu nie na allegro? na jakiej zasadzie kupujecie, jakie minimum? dziękuję, pozdrawiam, jola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.08, 17:56 dla mnie absolutnie NIC specjalnego. zachecona postem, bedac dzisiaj u szydlowskiego w galerii baltyckiej i zobaczywszy herbaty zaordynowalam 2 rodzaje zwyklych; czarna i zielona, bo smakowe nie wchodzily w gre: english breakfast i japanese ... costam no i pelne rozczarowanie :( imho zmiotki w papierku, zdecydowanie zostaje przy swojej sypanej darjeeling z ekologicznej ogrodowej plantacji. oczywiscie jest to kwestia gustu, ale do herbaty, ktora pijam na codzien ta absolutnie sie nie umywa (pijam tez zielonego darjeelinga, tak, jest taki)- moja ma AROMAT, to cos w moich oczach zupelnie nie. mozliwe jednak, ze zwolennicy perfumowanych znajda w ofercie firmy cos bardzo specjalnego dla siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? 02.01.08, 21:55 ja bardzo lubię Cream Orange www.kofeva.ru/store/tea/unit_tea-caddy-cream-orange/picture_default/small.jpeg www.cupoftea.uk.com/shop.asp?cat_id=1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 00:47 lee tam, takiej to tam w ogole nie bylo, o ile pamietam. nie mieli tea caddy, tylko zwyczajne pojedynczo pakowane torebki na displayu. byla sniadaniowa, earl grey, zielona, red berries i jeszcze ze 2 gatunki. mysle, ze te tea caddies, to jednorazowe filtry napelnione listkami w lepszym gatunku niz te zmiotki w papierowej torebce. przynajmniej na takie wygladaja :) niestety, jak kazdego ortodoksyjnego smakosza kawy i herbaty wzdryga mnie na sama mysl o wypiciu czegos perfumowanego - brrrr. wyjatek stanowilaby moze herbta perfumowana wylacznie naturalnymi skladnikami: suszonymi owocami, skorka pomaranczowa itp. niestety, takowej nigdy nie znalazlam, a czytam od lat etykietki herbat naprawde bardzo starannie. kto takie wynalazki lubi, niech pije i wierze, ze sa wspaniale, ale nie dla mnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.08, 16:45 jeśli czytasz uważnie każdą etykietę herbaty to gdzie znalazłaś opis ronnefelda, iż jest perfumowany...? i jeśli nie piłaś herbat ronnefelda ze skórką pomarańczową to czemu zakladasz, że jej nie ma w torebce? i na marginesie - darjeeling to rejon uprawy herbaty, oceniony jako najlepszy pod względem produkcji czarnej herbaty.... nie udzielaj proszę rad zbyt autorytatywnie, nie zawsze są zgodne ze stanem rzeczywistym. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michal-tea master Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? IP: *.gprs.plus.pl 04.02.08, 12:45 Ciekawe z której plantacji i z którego zbioru jest ten Twój ulubiony Darjeeling-jestem fanem herbat z darjeeling a Ronnefeldt ma w takich długich saszetkach dwa rodzaje czarnego darjeelingu ze zbioru wiosennego-Nurbong i letniego-Jungpana-Jungpana to jedna z 4 najlepszych plantacji darjeelingu ze zbioru letniego na Świecie, Ronnefeldt ma też greenleaf czyli zielony darjeeling ze zbioru letniego-jak nie piłaś to ni mów co to za firma bo w małych saszetkach to większość firm ma herbaty tzw CTC a w Ronnefeldt są nawet w małych saszetkach herbaty produkowane tradycyjną metodą a są drobniejsze bo dla pełnoliściastych byłoby za mało miejsca do zaparzenia. Najlepsze dwie herbaty jakie możesz wypić na świecie to albo Ronnefeldt'a albo w hotelu przy plantacji np. w mieście Darjeeling. Jak masz jakieś pytania to chętnie odpowiem, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pengua Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? 04.02.08, 21:19 Po przeczytaniu Twojego post'a doszlam do wniosku, ze jestem kompletna leszczara :-( Wiem tylko, ze jestem fanka CREAM ORANGE - wystepuje chyba tylko jako tea caddy(jest zrobiona z liści krzewu Roibosh, słodka, kremowa waniliowo-pomaranczowa). Producent twierdzi ze to herbata aromatyzowana. Zapewne ma racje ;-) Wszystko jedno. Wiem tylko ze mi oblednie smakuje i nigdzie jej poza knajpami jej kupic nie mozna :- ((( Szukalam w siacie. Mozna tam kupic Ronnefeldt'y, ale rzecz jasna nie ta co lubie najbardziej :-( Odpowiedz Link Zgłoś
pengua Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? 02.01.08, 22:52 No wlasnie. Ja tez jestem fanka orange cream. Jasminowa tez mi smakowala. Nie probowalam klasycznych. Ale zapewne to tak wlasnie jest, ze nie wszystko co robi dana firma jest pyszne. Podobnie z lodami Haagen-Dazs o ktore sie toczy boj na forum. Zdaje sie, ze oni sie specjalizuja w jednych smakach a inne maja do kitu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
anula36 Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? 03.01.08, 01:42 dolaczam do fanek orange cream:) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink3 Gold Yorkshire 03.01.08, 05:17 Smakoszom polecam. Mysle, ze sie nie zawioda. Yorkshire /bez 'Gold'/ tez bardzo dobra. I w Europie latwiejsze do dostania bo to przez Taylors of Harrogate z Wlk. Brytanii. Sprobujcie.)) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink3 Orange Cream Tea 03.01.08, 05:27 A jaka firma robi te Orange cream, bo nic nie moglam wyguglowac.?( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Orange Cream Tea IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 07:32 jak w nazwie watku, patrz pierwszy post :) Odpowiedz Link Zgłoś
pinkink3 Re: Orange Cream Tea 03.01.08, 07:56 Dziekuje. Doszukalam sie wreszcie dzieki rosyjskiemu(!) linkowi podanemu przez Marghe. Dowiedzialam sie, ze O.C jest to afrykanska herbata o smaku wanilii i pomaranczy. Teraz juz wiem.))) Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? 10.01.08, 22:34 i ktoś już wie gdzie można kupić tę herbatę? też mnie to zaciekawiło, mam dość paskudztwa ze sklepów Odpowiedz Link Zgłoś
lis_ka Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? 11.01.08, 21:38 Można kupić bezpośrednio od nich, kontakt na stronie www. Kiedys dzwoniłam i pan mi powiedział, że nie ma problemu z indywidualnym zamowieniem. To jedne z najlepszch herbat na polskim rynku. Polecam zwłaszcza te w jedwabnych jednorazowych torebkach Tea Caddy- np Darjeeling (moja ulubiona to Nurbong), jest bardzo dobrej jakosci i aromatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
aganiok32 Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? 11.01.08, 21:52 wielkie dzięki za odpowiedź :-) w takim razie będę zamawiać :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? 14.01.08, 14:58 KONTAKT: Importer: P.H.U "Marco" Sp.Jawna ul.Parowcowa 18/22 02-445 Warszawa tel.: 0 48 22 474 79 20 tel.: 0 48 22 474 79 01 tel.: 0 48 22 474 70 20 tel.: 0 48 22 474 72 33 e-mail: marco@marco.waw.pl konkretnie to jest we Włochacvh pod Warszawa,taka dzielnica na peryferiach jak by ktoś nie był z Wawy:) Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? 14.01.08, 14:56 faktycznie jest pyszna,piłam cytrynowa,a kupić mozna w hurtowni we Włochach pod Warszawa,nie pamietam ile kosztuje ale nie jest tania:D Odpowiedz Link Zgłoś
pengua Re: Gdzie można kupić herbatę Ronnefeldt? 18.01.08, 12:40 Naprawde Ci sie udalo? Przed chwila tam dzwonilam i nic :-( Powiedzieli ze indywidualnie zaopatrzec sie nie mozna :-( I ze to nawet nie jest kwestia wielkosci zamowienia ani kupienia herbat "na firme" :-( Buuuuu.... Zostaje tylko allegro a tam nie ma orange cream w tym duzych torebkach :-(((( Odpowiedz Link Zgłoś
lis_ka Pengua 20.01.08, 21:10 może to kwestia tego, kto odbiera telefon w tej firmie :-/ Ja kontaktowałam się z nimi wprawdzie jakiś czas temu (nie pamiętam dokładnie, kiedy, ale wydaje mi się, że to było jakieś 2 lata temu)i facet mi powiedział, że bez problemu mi wyśle herbatę jak zamówię za ok. 40 PLN. Nie wiem, być może coś się teraz zmieniło. Oni dostarczają herbatę głownie do restauracji i kawiarni. Może wysłanie komuś indywidualnie to odrobina dobrej woli, bo to raczej nie jest jakaś ogromna firma, która dystrybuuje w Polsce tony herbaty. A czy Ciebie interesuje jakiś konkretny rodzaj? Odpowiedz Link Zgłoś
pengua Re: Pengua 20.01.08, 21:41 Kochana! Wielkie dzieki ze odpisalas! Tez tak podejrzewam, ze to kwestia tego na kogo sie trafi i dobrej woli tej osoby z drugiej strony! Pewnie nie robilam bym z tego takiej sprawy gdyby nie to ze chodzi mi konkretnie o Orange Cream... Na naszym allegro i na ebay sa Ronnefeldt'y ale inne. Moze jeszcze uda mi sie znalezc jakis sklep w necie, ktory prowadzi sprzedaz herbat ronnefeldowych ale tych w duzych torebkach (do dzanoszkow). Odpowiedz Link Zgłoś
pengua Re: tea caddy 14.02.08, 23:22 D Z I E K U J E!!!! :-)))) Wykupilam juz wszystkie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmagi Re: SPAM 23.07.14, 12:43 i wyszperałes wątek sprzed 6 lat,żeby nam to zakomunikować?? poszukaj coś jeszcze:> Odpowiedz Link Zgłoś
rakson91 Re: SPAM 23.07.14, 12:56 Szukałem informacji/recenzji na temat tych herbat i trafiłem na forum, nawet nie zauważyłem że to tak stary temat... przykro mi że odebrałaś to jako spam Odpowiedz Link Zgłoś