Gość: margarett IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.08, 11:17 macie jakieś pomysły na kaloryczne (bialkowo-tluszczowo- weglowodanowe)obiady i kolacje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga10000 Re: jak "przytyć" męża 15.02.08, 11:21 Mój też chudy, a do tego bardzo ruszający ze względu na wykonywany zawód. Pomogły zupy, najczęściej zabielane. Z resztą posiłków raczej jest kłopot, bo gotuję raczej beztłuszczowo i z dużą ilością jarzyn. Ale nie jestem pewna, czy tuczenie ma sens, wychodzę z założenia, że lepiej być chudym, niż grubym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: jak "przytyć" męża IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.08, 11:28 ale moj sam chce przytyć, lecz jakos mu nie idzie:) ma strasznie szybka przemiane materii... a w sumie i pracuje w biurze wiec malo sie rusza... a pomysły na dania mi sie juz skonczyly bo w sumie ile mozna jesc to samo. zupy odpadaja bo nie lubi... a zreszta jak on potrafi 2 bulki i 3 jajka zjesc na sniadanie to co dla niego zupa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: jak "przytyć" męża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 11:31 ale po co chce przytyć? Orzeszki są kaloryczne jakies 500kcal/100g i piwko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: jak "przytyć" męża IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.08, 11:35 bo naprawde chudy jest. dzieki :) Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: jak "przytyć" męża 15.02.08, 11:42 Moj tez chudy i chocby nie wiem co nie przytyje;)Taka natura;) Ale jesli koniecznie chcesz to zajrzyj do linkow:) www.sfd.pl/Dieta_na_przytycie...-t299236.html www.dieta.pl/dietofWeek.asp?id=406 zdrowie.onet.pl/205,9428,,,,dieta_na_przytycie,diety.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: jak "przytyć" męża IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.08, 11:46 to może tak ma mieć. nad moim synem(pełnoletni) babcie biadolą i załamują ręce od zawsze. A potrafi na raz pół lodówki wciagnąć. Jeśli wynik badań dobre(anemia , niedobory pier.), znacznej niedowagi nie ma i siła fizyczna w normie, to chyba nie ma po co ukł. pokarmowego dodatkowo obciażać. dobrze tuczy białe pieczywo, cukry, ziemniaki, ale to chyba trochę bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: jak "przytyć" męża 15.02.08, 11:49 no żesz to..... co za niesprawiedliwość. ja to od samego widoku wody tyję :( Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: jak "przytyć" męża 15.02.08, 11:54 hihi-ja chyba tez:D A moja 15 letnia corka wyglada gdybym ja glodzila:D A potrafi zjesc wiecej niz ja+ciasta i kakao z bita smietana itp:)No nie ma sprawiedliwosci:) Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: jak "przytyć" męża 15.02.08, 11:59 no nie ma!!!!!!! buuuu..... Cociaż jak byłam młoda to byłam chuda. Mój szanowny szwagier oglądając zdjęcia z młodości swojej żony (siłą rzeczy, jako siostra też się plątałam po tych zdjęciach) określił mnie mianem Szkieletora. :) A teraz.... ech....... Odpowiedz Link Zgłoś
fettinia Re: jak "przytyć" męża 15.02.08, 12:09 A u nas pol na pol-znaczy polowa rodziny chudziny a polowa lekko puszyste:)Oczywiscie ta najblizsza-my i dzieci:) ps-moja mama wazy tyle co kurczak a ja chyba geny po ciotce odziedziczylam:DD Odpowiedz Link Zgłoś
momas Re: jak "przytyć" męża 15.02.08, 12:45 no cóż .... pozostaje nam jedno :) trzymać się mądrości ludowych: "żona gruba-męża chluba" oraz "chłop nie pies, na kości nie poleci" :) Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: jak "przytyć" męża 15.02.08, 11:39 A ile mąż ma lat? Dawno zaczął pracować? Może jeszcze sam z siebie utyje, gdy mu metabolizm zwolni? Póki co, to chyba lepiej, o ile zjada odpowiednią dla swojego wieku i wykonywanej pracy ilość kalorii, by uprawiał jakiś sport(dla zdrowia i dla mięśni, skoro tłuszczem się nie zamaskuje;)). No a że chudy: taka jego uroda. Jeśli nie jest taki ze względu na chorobę, czy dietę, jeśli trzyma się jakiejś stałej wagi, to nie ma się czym martwić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: jak "przytyć" męża IP: *.adsl.inetia.pl 15.02.08, 11:50 ma 28 i juz kilka lat pracuje :) cwiczy tez na silowni. juz w sumie troszke przytyl bo z niczego sie te miesnie nie biora ale jeszce troszke by mu sie przydalo... (w sumie z 5 kg przytyl) dzieki za rady :) Odpowiedz Link Zgłoś
panistrusia Re: jak "przytyć" męża 15.02.08, 12:04 Eeee, jeszcze młody;) Może pocieszę Was tak, że mój przy 2m wzrostu waży jakieś 78kg (przy czym ma wysportowaną sylwetkę) - gdy porównał swoje wymiary z wymiarami modeli okazało się, że jest całkiem sporym grubaskiem;). Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: jak "przytyć" męża 15.02.08, 11:55 Tycie przychodzi na ogół z wiekiem i wcale to takie korzystne nie jest. Poza tym jeśli wzrost wagi następuje na skutek otłuszczenia spowodowanego obżeraniem się potrawami tłustymi, mącznymi, słodkimi to pociąga za sobą wzrost cholesterolu i ogólnie robi się nieciekawie. Jeśli mąż chce zwiększyć masę, to niech raczej postawi na rozwój mięśni - siłownia + odpowiednia dieta, dobry instruktor odpowiednio to ustawi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: evro444 Re: jak "przytyć" męża IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.08, 12:07 toż to jeszcze dziecię, poczekaj kilka lat a będziesz pytać jak go "odchuć" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: jak "przytyć" męża IP: *.bri.connect.net.au 15.02.08, 12:14 otluszczenie nie zawsze znaczy wzrost cholesterolu tak jak chudosc nie zawsze oznacza niski jego (cholesteroslu) poziom moj znajomy o sylwetce "modela do ubierania" (czyli chudego) mial wlasnie niedawno zawal ;((( zaleznosc: gruby/chudy - cholesterol i jego brak... nie jest taka prosta mozna jesc chudo, byc chudym i miec wysoki poziom cholesterolu mysle ze 'medyczni' na tym forum to potwierdza bo ja jedynie co mam wspolne z medycyna, to fakt ze nawet po 50-tce do lakarza chodze raz na piec lat ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: jak "przytyć" męża IP: 80.54.173.* 15.02.08, 12:15 Golonka pieczona, piure grochowe ze skwarkami z wędzonej słoniny,kładzione kluseczki jajeczne polane masłem. A tak serio to ciesz się, że mąż jest chudy.Chudzi żyją dłużej i w lepszym zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
amaroola czyzby??? 15.02.08, 12:50 no nie zawsze forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=75736646&a=75739676 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: czyzby??? IP: 80.54.173.* 15.02.08, 14:12 Czytałem kiedyś artykuł o badaniach przeprowadzonych na dużej grupie ponadstulatków i niemal 100% z nich było bardzo chudych i całe życie nie dojadało.Tak więc statystyki są dla grubasów niekorzystne, co mnie nie cieszy bo sam mam sporo kilogramów za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: jak "przytyć" męża 15.02.08, 12:41 Ja bym polecała konsultację z dietetykiem. Odpowiedz Link Zgłoś