Gość: majka IP: *.k.mcnet.pl 19.09.03, 11:34 bede wdzieczna za jakies dobre przepisy....albo np jakas salatke makaronowa...... lub dobra zapiekanke pozdr majka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ecik makaronowa IP: *.innsoft.com.pl 19.09.03, 11:37 mam taką imprezową sałatkę: puszka kukurysdzy, puszka tuńczyka, majonez, 0,5 kg makaronu maleńkich gwaizdeczek, oregano/bazylia (kto co lubi). Mieszasz wszystko + ten ugotowany makaron i masz sałatki a sałatki. Pychotka zarówno pod wino jak i pod piwo. Wersja z kurczakiem wędzonym: kukurydza, kurczak wędzony w kawałeczkach (lub maleńkie kawałeczki piersi zamarynowane w sosie sojowym i oregano i usmażone), ananas w plastrach, ryż, majonez. Wymieszać i jeść.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: makaronowa IP: *.k.mcnet.pl 19.09.03, 11:40 mm....brzmi super..dzieki :)) pozdr majka ps..mam jutro impreze i nmie mam juz w ogole pomyslow!! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: makaronowa IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 11:53 a może jajka faszerowane! robię je co impreze i znikają w pierwszej kolejności ugotowane jajka zetrzeć na tarce do jarzyn tak samo zetrzeć żółty ser pokroić szczypiorek (jeżekli nie masz) możesz pokroić por (drobniutko) sól, pieprz ioczywiście majonez (wymieszać) i możesz faszerować połówki jajek (dla dekoracji kładę kawałek czerwonej marynowanej papryki i posypuję chrupiącą "złotą cebulką" do kupienia w Realu. Taką pastę wykorzystuję także na kanapki Miłej imprezy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: makaronowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 12:32 Piers wedz kurczaka w kostke ananas w kostke kukurydza z puszki majonez duzo pieprzy swiezo mielonego- super Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: makaronowa IP: *.k.mcnet.pl 19.09.03, 12:39 :) dzieki dziewczyny:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tangerines z orzeszkami IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 19.09.03, 17:16 200g orzeszków ziemnych (bez soli) średni kurczak wędzony lub pieczony 3 średnie, twarde pomidory natka pietruszki sok z 1/2 cytryny strąk czerwonej papryki (duży) lub 1/2 czerwonej i 1/2 zółtej chili i sól Mięso z kurczaka pokroić, pomidory i paprykę też. Orzeszki rozdrobnić w malakserze albo wałkiem w woreczku (Woreczek foliowy z orzeszkami przykryć ścierką i uderzać wałkiem). Orzeszki mają być wielkości grubej kaszy, nie zrobić z nich miazgi. Wszystko razem wymieszać, przyprawić i skropić cytryną. Ostrożnie z solą - sam kurczak jest słony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasi Re: przepis na salatke z wedz.kurczakiem,makarono IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.09.03, 23:45 Sałatka z wędzonego kurczaka Proporcje dowolne - co kto najbardziej lubi. Ja podaję swoje: 1 kurczak wędzony 2 papryki (czerwona i zielona) 1 por 1 puszka kukurydzy majonez Pokroić miesko z kurczaka, paprykę i pora. Dodać kukurydzę i doprawić majonezem i pieprzem. Pychotka!!! Odpowiedz Link Zgłoś