figgin1 27.06.08, 13:58 Na kuchence radośnie pyrka kurzy bulion a ja straciłam natchnienie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania_m Re: Jaka zupka? IP: *.pools.arcor-ip.net 27.06.08, 14:15 cos "sezonowego"? n.p. z kalarepki, lisci kalarepki, mlodych ziemniakow i mnostwa koperku? albo innej zieleniny :) z zasmazka, smietana, bez niczego? Odpowiedz Link Zgłoś
paprotka-gd Re: Jaka zupka? 27.06.08, 14:24 Też jestem za sezonówką . Może jakiś jarzynowy " śmietnik " np.z marchewką , kalarepą , młodym groszkiem , fasolką ewentualnie pomidor no i koniecznie koperek Odpowiedz Link Zgłoś
basia_84 Re: Jaka zupka? 27.06.08, 15:50 Chłodnik z botwinki!! Ubóstwiam! Wrzycasz małe buraczki, nie pokrojone i gotujesz chwilę, jak nieco zmiękną to dodajesz posiekane liście botwinki. Ja zawsze zaprawiam dwoma łyżeczkami barszczu czerwonego w proszku instant winiary. Jak ostygnie to wlewam do wielkiego kubka, wrzucam trochę słodkiej kukurydzy z puszki, kilka plasterków rzodkiewki, drobno posiekaną pietruszkę, parę skrawków/strzępów sałaty lodowej, daje dwie kopiaste łyżki śmietany, opruszam pietruszką i wstawiam do lodówki/a jak nie wytrzymyje to zjadam. Jest pycha. Dopiero jak zaczynam jeść to mieszam śmietanę z resztą. Pięknie wygląda i wspaniale smakuje, i dzieciom i dorosłym. Odpowiedz Link Zgłoś
coralin Re: Jaka zupka? 27.06.08, 17:12 U mnie dziś jarzynowa z przewagą kalarepki, z marchewką , kalafiorem i koperkiem. Do tego łyżka śmietany i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś