Gość: kaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.03, 21:34 chyba nadzieje trad. ryzem i miesem plus ser, a inne pomysly? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: babeczka Re: papryki nadziewane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 12:22 ja wczoraj zrobilam, nadziewałam farszem z pieczerek, ryżu,cebuli,sera żóltego startego na tarce(zamiast jajka jako zlepiacza), duuużo pieprzu i natki pietruszki,pyszne, takie wegetariańskie :) pozdrowionka babeczka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: papryki nadziewane IP: 217.11.133.* 26.09.03, 12:54 Spróbuj bez ryżu, dla mnie jego gotowanie to jeden garnek więcej. Do mięsa dodaję namoczoną bułkę + majeranek + mięta suszona + czosnek (a jakże!) dużo pieprzu + cebula + papryka ostra. To ładuję do papryk a całość (babeczko! to pomysł dla Ciebie) zamykam w szybkowarze razem z prostym sosem pomidorowym. Przepis jest we wczorajszym wątku o wołowinie (!). W kilka minut gotowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska bruno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 13:07 dzieki, tak zrobie, nie przepadam za ryzem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babeczko Re: papryki nadziewane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 13:16 domyśliłam sie , że to może być coś dla mnie, ale ja za to nie za bardzo przepadam za taka namoczoną bułą! a ryż lubie,a z tym szybkowarem juz niedługo wypróbuje! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: papryki nadziewane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 13:18 babeczka, nie dodawaj bulki. Zrob miesko tak jak sie robi na befsztyki: mieso, jajko, piecztrki, przyprawy i koniec. I dodaj ser!;-)))) Aha i 2 lyzki smietany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babeczka Re: papryki nadziewane IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.03, 13:21 oho, zaraz odezwie sie bruno, a do czego ta śmietana? do środka do papryki? razem z tym farszem? aha pragnę dodać, ze bardzo lubie czosnkowe i serowe potrawy,to tak na marginesie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: papryki nadziewane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 14:16 smietane dodaje sie od miesa mielonego, jest bardziej pulchne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: papryki nadziewane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.03, 13:09 ja lubie duzo sera wiec dodam do miesa ser rokpol jeszcze.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bruno Re: papryki nadziewane IP: 217.11.133.* 26.09.03, 14:11 Przypomniałaś mi jak jadłem ostre papryki nadziewane pastą na jakimś serze (coś jak ostrowia) - biały, ale taki "topliwy", z różnymi dodatkami czosnek chyba i bazylia (?). I to wszystko w małych strączkach takich ciemnoczerwonych. Wcale piekielne nie było, bo ser łagodził. Odpowiedz Link Zgłoś