mamulinka2 17.09.08, 12:51 Szukam prostego przepisu na konfiturę lub galaretkę z pigwy. W jaki sposób należy ja pasteryzować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maka100 Re: Pigwa 17.09.08, 16:55 W Hiszpanii pigwa jest zjadana glownie w postaci galaretki, membrillo. Membrillo i ser manchego, boskie polaczenie. Poszukaj przepisu na internecie. Podaje Ci tutaj link do przepisu po angielsku: www.elise.com/recipes/archives/006144membrillo_quince_paste.php Hidusi uzywaja pigwe (po angielsku quince)do robienia chutney. Robilam kiedys wg przepisu Madhur Jafrey. Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Pigwa 17.09.08, 18:43 Z pigwy czy z pigwowca? bo z pigwy będzie niesmaczna; Odpowiedz Link Zgłoś
mamulinka2 Re: Pigwa 18.09.08, 10:34 z pigwowca, podeślijcie jakieś linki chociaż Odpowiedz Link Zgłoś
qubraq Re: Pigwa 18.09.08, 18:00 mamulinka2 napisała: > z pigwowca, podeślijcie jakieś linki chociaż linków nie mam ale smazylem toto ponad 20 lat temu i juz niewiele pamietam; pokroilem w talarki usunąłem ziarenka i gotowałem w syropie pierwszego dnia po usunięciu szumu jeszcze z jakies pół godziny i odstawiałem do nastepnego dnia kiedy to tylko podgrzewalem toto na maleńkim ogieńku do zagotowania i odstawialem znowu i tak przez 7 dni To smieszne ale podobnie gotuję moją "7-dniową kapustę z grzybami":-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyrafa46 Re: Pigwa IP: *.chello.pl 19.09.08, 17:25 Moje wpisy znikają. Może i ja powinnam? Eeee, znowu zniknie. A chciałam napisać raz jeszcze co robię z pigwowca. Już mi się nie chce. Poczytam tylko innych. Żyra Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafa46 znikające wpisy...JUŻ WIEM? 21.09.08, 00:25 Już wiem co się stało. Napisałam bezmyślnie (w moim opisie wykonania potrawy) nazwę urządzenia.... No, tak myślę, że w tym rzecz. Adminy dzielnie wykryły reklamę. Słusznie!!! Lubie to urządzenie. Teraz będę bardziej tajemnicza. A jakie to kobiece ;-))). Pozdrawiam Administrację :-). Więcej nie wykroczę (jeśli to o to chodziło). Żyra Odpowiedz Link Zgłoś