frikka 29.09.08, 11:26 jak zaczynacie tydzień w kuchni? ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani.serwusowa Re: co dziś na obiad? 29.09.08, 11:30 Wolowina uduszona w ale (Old Peculier, mniam) z dodatkiem galaretki zurawinowej do tego kasza gryczana. Przygotowalam wczoraj, bo dzis pozno wracamy do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
frikka Re: co dziś na obiad? 29.09.08, 11:42 oj dzieciństwo mi się przypomina ;) mama jesienią często woła robiła i z kaszą własnie podawała a do tego kiszony ogóras dla złamania smaku ;) ja dziś krem z dyni dodatkiem gorgonzoli. mnie jesienią nic tak nie rozgrzewa jak gorąca, dymiąca zupka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frikka Re: co dziś na obiad? 29.09.08, 11:45 tfu! tak przywykłam do kremu z dyni że ciagle mi w głowie ;) dzis mam krem z kalafiora z gorgonzolą ;D Odpowiedz Link Zgłoś
pani.serwusowa Re: co dziś na obiad? 29.09.08, 11:48 Marzy mi sie ogorek do tego zestawu, ale jeszcze nie wybralam sie do polskiego sklepu. Moze w sobote mi sie uda... Odpowiedz Link Zgłoś
dispell Re:Na taką pogodę - krupnik. 29.09.08, 11:36 Na wędzonce, białej kiełbasie, gęsty aż łycha staje.))) Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: co dziś na obiad? 29.09.08, 12:09 cala sobote i niedziele sie jadlo dzis dzien wolny,albo ostatki albo co kto chce, ja robie dodatkowo szczawiowa jeszcze nie ma przymrozkow a wiec mam swiezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x na przekaske do wyboru: IP: *.unitymediagroup.de 29.09.08, 12:14 mieszanka salat z jajkami przepiorczymi lub terrine z zajaca, troc jeziorowa z sosem szampanskim, ziemniaki z wody lub ryz na sypko, pudding jableczny. Odpowiedz Link Zgłoś
bodzia50 zupa z młodego jaśka 29.09.08, 13:55 fajnie to brzmi:)czyli fasolowa... z takiego dużego jaśka świeżo zerwanego,z mięciutką skórką (jak to u młodych jaśków bywa) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.grecja22 Ryż ze szpinakiem:) 29.09.08, 15:21 Szpinaczek pycha- ze śmietanką i gorgonzolą. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
frikka Re: Ryż ze szpinakiem:) 29.09.08, 15:26 niom ;) uwielbiam taki ryż z gorgonzolą i szpinakiem :) mmm a ja jeszcze kawałki kuraka oddaje i brokuły ;) ale równie chętnie wsuwam sam szpinak z serkiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sylwia1607 Re: co dziś na obiad? 29.09.08, 20:08 krupnik i racuchy z przepisu znalezionego na GP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: co dziś na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.08, 20:13 Grillowane plasterki kielbasy z dzika oraz brokuly i kalafior z maslem + pajda chleba Odpowiedz Link Zgłoś
figgin1 Re: co dziś na obiad? 30.09.08, 09:53 Polędwiczki w sosie gruszkowo-camembrtowym. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: co dziś na obiad? 30.09.08, 13:04 Tydzien sie zaczal lososiem pieczonym w czosnku, rozmarynie i tymianku, oblozonym czerwona paryka, cebula i fasolka szparagowa. A dzis wyciagnelam z zamrazarki wspaniale kotlety mielone, ktorych wielka gore nasmazyl moj przyjaciel z dawnych lat, co to nas tym latem przyjechal odwiedzic na pare dni - sa boskie. Nigdy mi sie takich nie udalo zrobic (moze dlatego, ze za rzadko probuje). Do tego puree ziemniaczane i male slodkie marcheweczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: self_service Re: co dziś na obiad? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.08, 13:11 Kopytka, mielony, brokuły z masełkiem.Winogrona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: co dziś na obiad? IP: *.chello.pl 30.09.08, 14:39 zupka zacierkowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anew Re: co dziś na obiad? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.08, 21:34 krupnik,ziemniaki,kiełbasa biała pieczona na patelni+ogórek konserwowy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: genny Re: co dziś na obiad? IP: 217.11.129.* 01.10.08, 07:41 A my mamy "fazę" na risotto ze świeżymi grzybami Odpowiedz Link Zgłoś