wielebnna 30.09.08, 11:55 ugotowałam budyń (winiary), studził się i po ostudzeniu zamienił się w słodkie mleko - ki czort? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
algaria Re: rozbudyniowany budyń? 30.09.08, 14:23 Do budyniu kislu i galaretki zawsze dodaję mniej wody - mleka niz jest podane na opakowaniu bo inaczej mi wychodzi rzadkie "coś" Odpowiedz Link Zgłoś
wielebnna Re: rozbudyniowany budyń? 30.09.08, 15:35 ale w garnku i miseczce dopóki było ciepłe było gęste! Odpowiedz Link Zgłoś
mazia Re: rozbudyniowany budyń? 30.09.08, 21:55 Też tak miałam pare razy z Winiarami :( Tymek je budyń na zimno, mi do ciasta tez zimny potrzebny a tu taka kicha :( Oetker takich cudów nie robi (póki co). Odpowiedz Link Zgłoś
algaria Re: rozbudyniowany budyń? 02.10.08, 15:12 Czasem budyń rzadki sie robi wtedy gdy mieszam go chcąc szybciej ostudzić Odpowiedz Link Zgłoś
ukryta Re: rozbudyniowany budyń? 15.10.08, 21:11 absolutnie nie mieszać jak stygnie. zawsze podejdzie wodą a extremalnych sytuacjach /jak widać/ może nawet zniknąć :) jak trzeba szybko zimny to wstawić do zimnej wody. ja mam dostęp zazwyczaj tylko do Winiar i jakoś mi się nie wygłupia.... pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś