Dodaj do ulubionych

co mi dolega?!!!!!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 21:23
od kilku lat mam nastepujace objawy; temp. ciala zawsze powyzej 37 stopni,
pocenie sie, zatrzymywanie wody pod skora, puchniecie szczegolnie posladki i
uda , sucha łuszczaca sie skora, zatkane pory skory,luszczacy sie bialy
naskorek na brwaich i skorze glowy, niepokoj, depresja,slabosc miesni,
nerwowosc, slaba erekcja i poped,klopoty ze snem [ zasne bez problemu tylko
wtedy gdy przed snem pocwicze aeorobik lub biegi,chrupanie w
stawach,nieswiezy oddech, doadm ze chodzilem od lekarza do lekarza , wydalem
kup ekasy na endokrynologow i innych i wszyscy mowia ze nic mi nie jest[ czy
wszyscy lekarze to idioci?}acha jeszcze gdy nacisne mocniej na sutki to
wylatuje z nich troche wodnistej substancji, czy to normalne u faceta? dodam
ze prolaktyna jest w normie 210 uIU/ml [ norma to 45-375] , mam tylko niski
testosteron 12 podczas gdy norma jest od 9 -38 al elekarze mowi ze mieszcze
sei w normi ei jest ok. tarczyca tez normie , co mi jest bo czuje sie zle.
Obserwuj wątek
    • Gość: Łusia`` Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.04, 23:06
      Ojej, to współczuję ale chyba nie umiem pomóc pozdrawiam
    • Gość: 12x2 Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 10:57
      poczytaj o przeroscie drozdzy (candida) ewentualnie innych grzybow w
      organizmie - skoncentruj sie na jelicie i zrob sobie odpowiednie badania.

• Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 11:14
        a jakie badania mam zrobic? czemu sadzisz ze to grzyby?
        • Gość: 12x2 Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 11:54
          przecztaj ten art. www.przebudzenie.com/Candida.doc
          Mam generalnie rzecz biorac podobne problemy jak ty + zenska wersja innych
          schorzen. Szukam przyczyn zlego samopoczucia. pokrzywka, nadwrazliwosc na
          pokarm, etc. Trafilam na ten art. W tej chwili nie powiem Ci jakie badania
          zrobic bo dopierwo w polowie wrzesnia ide do szpitala w celu poszukiwania
          grzybkow. Wtedy bede wiedziala wiecej. Jak przeczytasz to daj znac czy masz
          duzo objawow.
          • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 12:35
            mam duzo tych objawow ale nie wszystkie, tam np pisze ze niska temp a ja mam
            wysoka i zatrzymuje wode pod skora, tez am nalot na jezyku, al ekiedy schyba
            robilem takie badanku na odczulanie i tam wykazalu ze nie jestem zarazony na
            cadida . ale mam tez nadkwasote i nadzerki i refluks oraz przepukline roztwru
            przelykowego, cierpie tez na przewlekle zapalnie gruczolu krokowego
    • Gość: 12x2 Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 12:23
      a zreszta mozesz sam wyprobowac. Zrob sobie 2-tygodniowa diete bez
      weglowodanow. (bez slodyczy, piwa, alkoholu, chleba, ziemniakow, ryzu,
      makaronow) Jedz mieso + salatki. Konsekwentnie!. Zobacz jak sie bedziesz czul,
      czy zejdzie opuchlizna, i czy poprawi sie samopoczucie. Mozesz do tego kupic
      sobie silimarol (ja biore w zawiesinie) witamine B (nie przesadzaj, tylko jedno
      opakowanie, moze spowodowac nieodwracalne skutki uboczne, skonsultuj z
      lekarzem) + Lacidofil - kultury bakterii. Wszystko bez recepty, pij jogurty.
      Leki musisz sam zweryfikowac, bo nie wiem czy masz jakies uczulenia,etc. Jezeli
      samopoczucie sie poprawi to istnije podejrzenie o grzyby.
      Daja znac, co o tym myslisz.
      • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 12:51
        jesli przez kilka dni nie jem weglowodanow to jestem mniej nerwowy i schodzi mi
        opuchlizna pozbywam sei nadmiaru wody spod skory ale to chyba normalne bo wegl.
        zatrzymuja wode podzcas produkcji glikogenu, ae jestem slabszy wtedy gdy ich
        nie jem, a np czy mozna wyleczyc to candida?
        • Gość: 12x2 Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 13:37
          Przypuszczam, ze nie. Potrzebne sa leki przeciwgrzybiczne. Weglowodany
          rozkladaja sie na jakis tam rodzaj cukrow, bedacych pozywieniem candida.
          Odstawiajac weglowodany glodzisz grzybki. Przypuszczam, ze grzybki sa
          silniejsze niz Ty czy ja. Gdybym na dluzej odstawila weglowodany, to pewenie
          najpierw zaglodzilabym siebie, a grzybkom nic wielkiego by sie nie stalo. Ja po
          tygodniu takiej diety zlamalam sie i jadlam jedna kromke chlebka dziennie.
          Ale to nie musi byc candida, istnieja jeszcze inne grzybki. Po za tym watpie
          czy opuchlizna (czy zbieranie sie wody w org) po weglowaodanach do takiego
          stopnia jak to bylo u mnie to normalne zjawisko. Ja sie poglodzilam, potem
          powoli wprowadzalam weglowaodany, biore te leki o ktorych pisze i sie duuuzo
          lepiej czuje. (ale np. jak zjem pizze wszytkie symptomy po 2 h wracja).
          • Gość: tak przy okazji czy są jakieś testy na te grzyby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 13:49
            z tego co przeczytałem wynika że rozwijajaa sie one w jelitach.
            Jak więc sprawdza się icj obecność? Jak szacuje ilość?
            Pozdrawiam!
            • Gość: 12x2 Re: czy są jakieś testy na te grzyby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 13:58
              Jeszcze nie wiem. Wlasnie nad tym pracuje, bo lekarz je u mnie podejrzewa, bo
              opisanych objawach. Zaznaczam, tez nie mam wszystkich, ale duzo.

Dokladnie, grzybki rozwijaja sie w jelitach. Podobe objawy powoduja rowniez
              pasozyty jak np. lamblie and Co. U mnie wykluczone, a u Ciebie?

Tak jak pisalam w polowie wrzesnia ide do szpitala na hospitalizacje to beda
              madrzejsza. Gdybys znalazl jakies informacje, jak te grzybki stwierdzic, jakimi
              badaniami to prosze o info.
              • Gość: tak przy okazji Re: czy są jakieś testy na te grzyby? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 14:02
                naturemed.w.interia.pl/candida-pl1.htm
    • Gość: Iwona Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 08.08.04, 13:55
      Witaj Tomku! Jeżeli chodzi o tetstosteron to masz w normie jeżeli masz 12
      chyba,że coś pomyliłeś z normami!Jeżeli chodzi o tarczycę to piszesz, że masz w
      normie, a czy robiłeś tzw przeciwciała przeciwtaryczcy?Zdarza się tak przy nie
      których chorobach tarczycy,że hormony są w porządku jednak jest
      chora "tarczyca" i po to robi się wspomniane wyżej badanie.Zaznaczam,że nie są
      one tanie. Nie piszesz nic o glukozie czyli potocznie cukrze we krwi, czy jest
      w normie, objawy są podobne też przy cukrzycy!Jak trzustka i wątroba- czy
      badnia w normie.I jeszcze jedno pytanie czy wśród tych wszystkich "konowałów"
      zaliczyłeś również reumatologa? Odpisz! Pozdrawiam !
    • Gość: Iwona Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 08.08.04, 14:00
      A wracając do wątku candidy czyli grzybicy to na całe szczęście są na to
      odpowiednie lekarstwa,które dają odpowidni skutek.A badania można zrobić z
      wymazu z gardła na obecność grzyba, z kału na obecność grzyba i z krwi! Zadzwoń
      tylko to jakiegoś większego laburatorium i tam powinieneś otrzymać odpowiedż,
      gdzie można wykonać takie badania.
    • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 14:04
      nie zaliczylem reomatologa a czemu>? cukier mam troche podwyzszony a lekarz
      mowi ze ok, testost mam niski 12 norma to od 9 do 38 , a mam 24 lata.
      przeciwciala tarczycy?
    • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!!= IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 14:06
      nie zaliczylem reomatologa a czemu>? cukier mam troche podwyzszony a lekarz
      mowi ze ok, testost mam niski 12 norma to od 9 do 38 , a mam 24 lata.
      przeciwciala tarczycy?
      • Gość: Iwona Re: co mi dolega?!!!!!= IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 08.08.04, 14:24
        Tomek "kurcze" jeżeli masz testosteronu 12 a norma jest od 9 do 38 to jest w
        normie,mieści się w tym przedziale.Zgadzasz się!!!Ile masz tego cukru, jeżeli
        lekarz mówi, że jest podwyższony ale jest ok to zmień lekarza! Czemu
        reumatolog? Bo w niektórych chorobach z jego działki, też mogą być takie
        objawy.Mimo wszystko odwiedż jeszcze jednego ale dowiedż się o dobrego fachurę
        w tym temacie!Piszesz, że wydałeś kupe kasy na służbę zdrowia, czyli rozumiem,
        że stać cię na to jeszcz jedno w sumie dwa czyli przeciwciała
        przeciwtarczycy.Zrób je będziesz miał pewność, że to napewno nie
        tarczyca.Wówczas jedno będziesz mógł wykluczyć napewno!
        • Gość: Iwona Re: co mi dolega?!!!!!= IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 08.08.04, 14:28
          A jak wątroba czyli badania transaminaz (ALAT i ASPAT) i trzustka czyli badanie
          amylazy we krwi ?
    • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 23:55
      powiadom prosze jak zrobisz badanie .
    • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 14:17
      a jakie nalezy zrobic badania aby zdiagnozowac ze ma sie candida?dzownielm do
      laboratorium i pytam sie o cene i badanie na candida, a ona mi mowi ze gdzie
      jest ta drozdzyca i ze tylko z kalu sie robi. nie ma z krwi?
      • Gość: 12x2 Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 18:49
        ja nie wiem. Problem polega na tym, ze candida zyje sobie w nas od 3-4 miesiaca
        zycia i to jest normalne. Problem zaczyna sie, jak ona sie rozrosnie.

W sobote jestem umowiona z moja lekarka to sie zapytam.
        A moze Doki moglby cos uprzejmie blizej powiedziec na ten temat?
    • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 11:23
      czy mozna zrobic badanie na candide ze krwi?
    • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 11:56
      i jak wiesz juz jakie badania na candide?
      • Gość: 12x2 Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.kolbuszowa.sdi.tpnet.pl 12.08.04, 12:27
        pisalam Ci, ze w SOBOTE ide do lekarza. Dzisiaj jest czwartek. Poczekaj
        cierpliwie do soboty, do poznego wieczora. Z ta niecierpliwoscia to przemawia
        przez Ciebie candida.
        Jak masz czas to podzwon prosze po jakis labororatoiach i popytaj w miedzy
        czasie jakie badania robi sie na inne grzybki, ktorych moze byc w cholere a
        powoduja to samo.
        Pozdrawiam Ciebie i Twoja candide.
    • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 12:48
      i jak bylas u lekarza?
      • Gość: 12x2 Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 19:13
        wlasnie wrocilam.
        Mam zrobic ze stolca badanie mykologiczne i bakteriologiczne a oprocz tego
        cytologie z nosa (nie wiedzialam ze cos takiego jest) i wymaz z gardla. A
        oprocz tego jeszcze badanie pod katem mogacej znajdowac sie w zaladku bakterii
        pod tytulem helicobakter (czy cos podobnego - nazwe moglam przekrecic, pisze ze
        sluchu). Jak zrobisz to napisz mi na priva czy cos Ci wyszlo.
        • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 20:56
          a jakiego masz priva? ok a jak sie robi to badnie wymaz z gardla , napluc do
          pojemnika wyjalowionego? a helikobakter jak zrobic z krwi? a kal to wiem chyba.
        • Gość: przy okacji Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 07:33
          Czy badał cię laryngolog?
          Z tego co wiem to cytologię wykonuje się poto by wykluczyć zmiany nowotworowe.
          • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 12:08
            a co dokladnie ma mi zbadac laryngolog? cytologia ale skad i jak i na co?
            sluchaj to niestety sa glaby i trzeba im wszytko mowic wiec prosze o wiecej
            szczegolow.
            • Gość: przy okazji Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 12:14
              12x2 miał robioną cytologię. Z postu winika że pobrano mu do badań wycinek
              tkanki nabłonka z nosa.
              Takie badania robi sie przy zmianach nowotworowych.
              A szczegóły to poda 12x2
              • Gość: 12x2 Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 14:06
                Cytologie z nosa mam miec dopiero robiona. Wyobrazalam sobie raczej, ze jest to
                badanie jak u ginekologa, standardowo, czesto. U ginekologa pobiera sie wymaz.
                • Gość: 12x2 Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 14:09
                  ponizszy tekst odnosi sie do badania ginekologicznego ale podejrzewal, ze przy
                  cytologii nosa jest podobnie.
                  Badanie cytologiczne (Papanicolau) szyjki macicy jest badaniem przesiewowym
                  mającym na celu wykrywanie zmian nowotworowych szyjki macicy. Polega ono na
                  pobraniu rozmazu złuszczonych komórek nabłonka szyjki macicy, utrwaleniu oraz
                  wybarwieniu sposobem Papanicolau, a następnie tak uzyskany preparat ocenia się
                  w badaniu mikroskopowym. Jest to badanie bardzo proste do przeprowadzenie.
                  Każda kobieta powinna je wykonywac przynajmniej raz w roku. Kobiety z grupy
                  ryzyka częściej.

Grupy Papanicolau:

I grupa:
                  Prawidłowy. Rozmaz zawiera prawidłowe składniki nabłonka.

II grupa:
                  Obraz zmian zapalnych, zmian wstecznych, odnowy nabłonkowej.
                  Zmiany te uznaje sie za niepodejrzane, ze względów bezpieczeństwa powinny być
                  leczone np. przeciwzapalnie

III grupa:
                  Obejmuje ciężkie zmiany zapalne lub zwyrodnieniowe, oraz takie zmiany komórkowe
                  które narzucaja podejrzenie zmian nowotworowych.
                  III grupa wymaga wykonania kolejnego badania cytologicznego w krótkim czasie.
                  (po leczeniu np. przeciwzapalnym). Jeżeli nadal w badaniu utrzymuje się III
                  grupa należy wykonać badanie histologiczne.

IV grupa:
                  Rak in situ.

V grupa:
                  Inwazyjny rak płaskonabłonkowy

Znaczenie praktyczne badania cytologicznego:

I - wynik niepodejrzany

II - wątpliwy, ale niepodejrzany

III - podejrzenie raka, ale niepewne

IV - duże podejrzenie raka

V - rozmaz przemawia za rakiem
                  • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 14:12
                    ok daj znac jak zrobisz dobrze?
    • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 21:01
      acha a na co mam zrobic badanie z kalu, gardla, i nosa, na candide tylko czy
      na inne bakterie/ i jak to z nosa zrobic?
    • Gość: Artur Re: co mi dolega?!!!!! IP: 70.64.1.* 15.08.04, 19:59
      Trudno powiedziec. To rowniez moze byc bezdech nocny, ale biorac pod uwage trudna dostepnosc badania polisomnograficznego i niespecyficznosc twoich objawow, nie wiem czy ktos cie na to badanie wysle.
      Moze mozesz je zrobic gdzies prywatnie i odplatnie? Nie ma innych badan, ktore w prosty sposob bezdych by bezdech wykluczyly, niestety.

Problemy ze skora moga sie troche poprawic, jezeli pobierzesz suplementy wiesiolka i oleju lnianego po 3 g dziennie kazdego przez powiedzmy 4 miesiace.
    • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.04, 21:46
      i jak zrobilas te badania?
      • Gość: Piotr Re: co mi dolega?!!!!! IP: 212.75.114.* 18.08.04, 09:53
        Wygląda mi to na wysoki stopień infekcji candidą.Jeżeli masz dostęp do Warszawy
        to idź do Vega Medica.Reszta badań jest do dupy.
        • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 12:46
          ja mieszkam w sopocie, czy gdzies tutaj jest jakies specjalistyczne
          laboratorium lub klinika gdzie zajmuja sie candida? bo zwykly lekar ztego ni
          erozumi ei mowi ze wymyslam, musze soebi eradzic sam, wiec chce kupic leki na
          candide , jakie nazwy i czy da rade be zrecepty?
        • Gość: tom Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.04, 12:47
          acha gdy dzwonie do laboratorium i pytam sie o badanie na candide to oni sie
          pytaja gdzie mam te candidea?????? ja mowie w calym orgnizmie a oni sie
          smieja.DEBILE
          • Gość: Piotr Re: co mi dolega?!!!!! IP: 212.75.114.* 18.08.04, 13:06
            Na to nie ma konkretnych leków .Potrzebna jest kompleksowa terapia i ścisła
            dieta. Masz już bardzo słaby organizm. Zobacz ten adres www.vegamedica.pl i
            lepiej tam pojedź. To jest niemiecka metoda badań dopiero co wprowadzona.
            Porozmawiaj z doktorem Jakubczakiem i umów się na badanie krwi w ciemnym polu
            to dopiero zobaczysz cuda jakie tam pływają. Powodzenia !
    • Gość: s Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 15:38
      no i jak zrobilas te badania? melduj prosze
      • Gość: 12x2 Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 16:30
        S.....? To Ty Tomek?
        Nie, nic nie robilam, mam nalot rodziny. Wezme sie za to dopiero w przyszlym
        tygodniu.
        A Ty?
        • Gość: uczulona udręczona Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.dial.plusgsm.pl 22.08.04, 10:52
          z zainteresowaniem śledzę ten wątek ,bo podejrzewam u siebie candidę.Kiedyś już
          pisałam o swoich problemach skórnych w związku z jedzeniem niektórych
          potraw.Byłam u alergologa,dermatologa i gastrologa.Ten ostatni strasznie
          kasuje,zrobił mi usg,różne badania krwi -z wątrobą nerkami itd jest u mnie
          ok.Przepisał mi enzymy trawienne i controloc.Na pryszcze nie
          pomogło.Zasugerowałam mu candidę i bardzo to podchwycił,straszył mnie że jestem
          być może w poczekalni śmierci jeśli to mam ale on nie wie czy mam ,bo musi mi
          zrobić gastroskopię. Wcale mi się to nie uśmiecha,nie mam szczepień wzw.Ten
          gastrolog na miejscu chciał mnie szczepić i w ogóle wszystko -nawet rektoskopię
          w narkozie-a ja mam tylko pryszcze.
          Podobno można zbadać candidę w kale w sanepidzie.Jutro spróbuję się
          dowiedzieć.Odezwijcie się.Pzdr
          • Gość: ami Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 11:11
            Ja też stawiam na candidię. Proponuję homeopatyki. Sa rewelacyjne w połączeniu z
            dietą. Najlepiej zacząć od razu. Sprawdzę nazwy i dopiszę.
            Uwaga! Proszę się nie dziwić okropnemu samopoczuciu i jeszcze gorszemu
            zachowaniu. Niestety - grzyby usuwane to wojujące (dodatkowo zatruwają
            organizm), ale należy do tego podejść świadomie i nie poddawać się.
            Do boju!!!
            Pozdrownienia
          • Gość: 12x2 Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 12:20
            Witaj!. Juz z Toba rozmawialam w Twoim watku. Mialas stosowac diete
            eliminacyjna. Stosowalas? A jak u Ciebie z weglowodanami???
    • Gość: 12x2 Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 12:47
      napisze Wam jeszcze, jakie laki bralam i co u mnie po nich ustapilo.

Witamina B6 - poprawilo sie samopoczucie, nie jestem ciagla zmeczona, nie mam
      natretnych mysli, wstaje normalnie (wczesniej wstawalam umeczona jak cholera po
      dobrze przespanej nocy)

Silimarol (na watrobe) w zawiesinie i Lacidofil (bakterie zyjace w przewodzie
      pokarmowym) - mam wspaniala cere - od paru lat nie mialam takiej ladnej jak
      teraz, ustapilo zapalenie ucha zewnetrznego, ktore mialam regularnie co 2
      miesiace od dwoch lat, bole brzucha i szum w uszach, nie mam migreny.

stosuje diete - malo weglowodanow, malo cukru, bez orzechow, bez straczkowych,
      (bez kalafiora, bo mnie glowa po nim bolala) bez czekolady, bez wedlin (bo maja
      duzo konserwantow i chemii), bez zupek Knorra i podobnego torebkowego zywienia,

Ostatnio zjadlam specjalnie kupna pizze (chcialam przetestowac) i nastepnego
      dnia wszystkie objawy natychmiast wrocily.

Napiszcie prosze, co Wy stosujecie i jakie macie efekty.
      Moze sprobujecie przez 2 tygodnie mojego sposobu?
      • Gość: ami Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 13:03
        To potwierdza moje przypuszczenia - jestem niemal pewna, że to jest candydoza
        układu pokarmowego... Pizza jest przecież na drożdżach i do tego z białej mąki,
        co jest ulubionym papu candidi. Dieta niskowęglowodanowa to jest tylko jedno
        skrzydło ataku (ograniczenie "dokarmiania")- drugie to chemiczne lub naturalne
        niszczenie istniejących już form (nie tylko dojrzałych). Jednym ze sposobów jest
        "citrosept" lub jego odpowiedniki (wyciąg z pestek graphefruita). Ma szerokie
        spektrum działania, w tym grzybobójcze. Homeopatycznie też można (niestety nie
        pamiętam nazwy, ale się dowiem)
        W czasie leczenia (bo tak to należy nazwać), na początku jest bardzo ciężko. Jak
        już pisałam wiąże się to z walką intruzów o istenienie. Fizycznie można przeżyć
        (to parę dni), ale psychicznie człowiek jest jak beczkja prochu (wkurza go
        wszystko i potrafi być okropny). Lecz wystarczy własna świadomość i ostrzeżenie
        wszystkich wokół i da się wytrzymać.
        POzdr
        A
    • Gość: tom Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 13:10
      a jakie homeopatyki na candide.poprosze o nazwy.
      • Gość: ami Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 15:55
        ALBICANSAN D5 KROPLE

Lek homeopatyczny

Skład:
        1 ml zawiera Candida albicans D5
        Zawartość w opakowaniu:
        10 ml
        Wskazania:
        Zakażenia grzybicze pierwotne i wtórne.
        Właściwości:
        Lek działa wzmacniająco system odpornościowy poprzez stymulację limfocytów T.
        Działanie izopatyczne polega na obecności w leku form saprofitycznych (faza
        drożdżaków) i pasożytniczych (postać grzybicza Candida albicans).
        Przeciwwskazania:
        Nieznane
        Dawkowanie:
        Doustnie:
        1 raz dziennie 8 kropli przed jedzeniem
        Zewnętrznie:
        a) 1 raz dziennie wcierać w zmienioną chorobowo skórę 5 – 10 kropli
        b) w przypadku stosowania preparatu ALBICANSAN w iniekcjach, w dni w które nie
        przyjmuje się zastrzyków, wcierać dwa razy w tygodniu 5 – 10 kropli w skórę
        zmienioną chorobowo lub w skórę okolicy łokciowej
        Działanie niepożądane:
        Nieznane.
        Lek wydaje się tylko z przepisu lekarza*.
        Nr Świadectwa Dopuszczenia do Obrotu:
        IL-4364/LN-H
        To sa dane ze stronki:
        /www.sanum.com.pl/aktualnosci.php?id=34

Preparat sprawdzony na dorosłych i dzieciach. Działa!
        Potrzebna konsekwencja i trzymanie diety dla uzyskania szybszych efektów.
        -----
        * według mnie można dostać bez recepty bez problemów i dawkowanie jest nieco
        inne niż podają powyżej, na początku to nawet co godzinę (przez trzy dni) potem
        rzadziej, aż do dawkowania raz dziennie dla utrwalenia i niszczenia
        nowopojawiających się dorosłych osobników. Niestety form przetrwalnikowych nie
        da się tak łatwo usunąć.

Ważna jest świadomość, że niewielka ilość candidi w przewodzie pokarmowym to
        normalka, a nawet pewna równowaga, której zachwianie może dokonać wiele złego.
        Ważne jest usunięcie nadmiaru i "kontrola" ("odgrzybianie raz na pół roku lub po
        mocniejszych antybiotykach). Lepiej nie dopuszczać do przerostu candidi niż
        walczyć z hiper inwazją. A to już kwestia diety.
        Powodzenia
    • Gość: 12x2 Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 16:58
      zakrzyjcie na to forum. Znalazlam tam domowy test na candide.

Rano napluc do szklanki z woda (nie myc zebow, nic nie pic) Jesli po kilku
      [nastu] min. zauwazyce sznurki,nitki , strzepy, 'farfocle', jak kto woli-to
      znaczy ze MOZECIE miec problem z candida. (cytat)

www.dzieci.org.pl/cgi/forum/ikonboard.cgi?s=a644d314a9ffe3dd990b4d981fc1214a;act=ST;f=12;t=195;st=140
      • Gość: uczulona Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.helion.pl 23.08.04, 08:32
        Rany!!!Ja od 5 dni biorę citrosept i zauważyłam w ustach ,na dziąsłach rano
        właśnie takie białe farfocle,takie śluzowate strzępki,ohydne.
        Na wakacjach próbowałam stosować dietę bezglutenową,nie jadłam chleba,nie piłam
        piwa-mam po nim atak migreny,ale konsumowałam słodycze czytając uważnie
        etykiety-żeby nie zjeść glutenu.Porażka-po wafelku prince polo-pryszcze a potem
        było jeszcze gorzej .
        Teraz nie jem węglowodanów w ogóle i efekt jest rewelacyjny.Skóra o której
        marzyłam i wszyscy mi mówią że swietnie wyglądam,mam inne włosy w ogóle jakoś
        lepiej się czuje z powodu "nie mania"pryszczy,ale psychicznie niespecjalnie.
        Jestem rozdrażniona i pobudzona,wszystkim nawijam o tej candidzie ,ale nikt
        tego poważnie nie traktuje i to mnie rozwściecza.
        12 co ty jesz?np na śniadanie,bo ja mam dziś jogurt naturalny i chyba będę
        głodować ,bo to dla mnie za mało.
        • Gość: ami Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.04, 08:46
          Gratulacje!
          Polecam książkę dr Agatstona:" dieta south beach". Nie dlatego,że chcę Ci wmówić
          jakąś chorobę serca czy cukrzycę (dr A. jest kardiologiem), ale jego "leczenie
          dietą" opiera się zminimalizowaniu wegli w diecie (wszystko jest wytłumaczone na
          poziomie metabolizmu) i są podane przykłady jadłospisów i przepisów na potrawy.
          Bardzo pomocny podręcznik dla walczących z Canidią. Bardzo przydatna lektura
          choć kierowana do ludzi cierpiących na nadwagę i problemy ze zdrowiem.
          A
          ps. Oprócz jogurtu możesz uraczyć się jajkiem na miękko i sałatka z ogórków,
          sałaty i chudej szynki (wszystko skropić oliwą) - mniammm...
    • Gość: tomek Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 13:00
      to rownie dobrze mozesz stosowac diete kwasniewskiego, tez prawie zero
      wegli.ja nie moge citroseptu bo mam wrzody i nadkwasote a citrosept zakwasza
      jessze bardziej, a jak tam zrobilas juz te badania. jaki wynik? czy to jedyn
      ametoda , caly czas dieta? przeciez inni ludzie ni estosuja diety ,jedza
      mnostwo weglowodanow i ni emaja candidy, o co tu chodzi? a moze mamy slaby
      uklad odpornosciowy? wiec ni elepiej bylo by wziac leki ktore biora np chorzy
      na aids? on ewzmacniaja uklad odpornosciowy? prosze o komentarz.
      • Gość: Joanna (uczulona) Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.helion.pl 23.08.04, 13:50
        Mam przed sobą butlę citroseptu i wrzody są nawet wskazaniem do jego
        używania,tak pisze na ulotce.Myślę ,że będzie można normalnie jeść ,ale
        najpierw trzeba się pozbyć grzybów i to wymaga poświęceń.Najprościej jest
        pożreć rano drożdżówkę ze sklepu albo słodki jogurt:)
        • Gość: ami Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 09:04
          Witam o poranku!
          Porównanie diety dr Agatstona i Atkinsa to duży błąd (ignorancja). To, że jeden
          i drugi ograniczają węglowodany i preferują białko to tylko początek. Agatston w
          opisie swojej diety nawet odnosi się do Atkinsa (krytycznie). Różnica jest
          zasadnicza: Agatston zaleca chude wędliny i mięsa, zero masła, smalcu, śmietany
          itp.i duże ilości warzyw o niskim indeksie glikemicznym (czyli mało słodkie!),
          ale w dużych ilościach (jego dieta ma uspokoić wahania insuliny w organiźmie).
          Nie będę się rozpisywać i jednej i o drugiej. Po dokładnej lekturze jadłospisów
          dr Agastona (Dieta south beach) doszłam do wniosku, że można ją wykorzystać przy
          walce z Candydią (chodzi o jadłospisy "mało słodkie" nie tylko w smaku, białe
          pieczywo można zjeść z szynką, a niestety grzybki się ucieszą mimo, że nie
          słodkie). Potraktowałam Atkinsa jako inspirację podczas "głodzenia" condidii.
          Jeśli pachnie Ci to Atkinsem - trudno.
          A "Citrosept" ma silny odczyn zasadowy i na wrzody Ci nie zaszkodzi. Wyciąg z
          pestek ma również własciwości bio-bójcze - może Twojego Helikobakterka też
          załatwi...;o)
          Tomku głowa do góry - nie możesz tak się "zakwaszać" psychicznie. To trudne, ale
          nie niemozliwe.
          Pisz tu o swoich zmaganiach ze swoim bogatym wnętrzem i bądź prawdziwym
          "fajterem" - miłego dnia
          Pozdrowienia dla Joanny
          A (też Asia)
          • Gość: ami Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.04, 09:15
            Zapomniałam o jednym:
            Każdy człowiek ma w swoim organiźmie cadidię - zresztą to nie jest problem dla
            zdrowego. Kiedy naruszmy zasadę równowagi (np. silna antybiotykoterapia)
            dochodzi do przerostu candidii. Więc trzeba pomóc organizmowi i zadziałać z
            kilku kierunków. Zarówno homeopatia (pobudza wzrost limfocytów T), jak i
            "citrosept" wykorzystują m.in. wzmacnianie odporności, ale Cito.. ma właściwości
            bio-bójcze i odtruwa. Dlatego jest lepszy - poprawia ogólną kondycję organizmu
            (Joanna już o tym napisała). Warto to wykorzystać - szczególnie przy tylu
            dolegliwościach prze Ciebie opisywanych, a wynikająch z (nieuchwytnych dla badań
            laboratoryjnych) przyczyn.
            A

• Gość: Joanna Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.helion.pl 24.08.04, 10:42
              Kupiłam wczoraj tą książkę i myślę,że jest inspirująca i można stosować się do
              tej diety,ale po oddtruciu,żeby grzyb nie wrócił.W trakcie trzeba być na
              ścisłej diecie.Mam chęć zamówić ten rewelacyjny probiotyk Threelac ,o którym
              czytałam na angielskiej stronce(zrobię to zaraz jak moja karta będzie
              aktywna;).Na razie citrosept i ścisła dieta,zrobiłam rano ten test ze szklanką
              wody.Zgroza,nie miałam prawie wcale normalnej śliny ,tylko te farfocle!
              Ale tak ogólnie,to jestem szczęśliwa,bo wreszcie wiem,co ma wspólnego ciastko i
              kabanos,że mi szkodzi.Cierpię na tym odtruciu,bolą mnie jelita i strasznie
              jestem przymulona,mam nawet wrażenie że gorzej widzę.Ale będzie lepiej,mam
              nadzieję.
              BTW Joanna to popularne imię.Pozdrawiam:)
    • Gość: 12x2 Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 21:53
      a ktos z Was zrobil juz jakies konkretne jakies badania w tym kierunku?
      Ja jeszze nie mialam czasu.
      W tej chwili bardzo dobrze sie czuje (dieta). Czy ten soczek, ktory pijecie
      nadaje sie dla osob z pokrzywka aspirynowa?
      • Gość: danusia Re: co mi dolega?!!!!! IP: *.zgora.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.04, 23:34
        jestem mamą 4,5 letniej Kasi u której stwierdzono candidę (+++..), prosze o
        radę i pomoc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka