Gość: tlen IP: 213.33.69.* 20.10.03, 15:58 Jak podac elegancko i z czym jesc? Poradzcie mi, prosze. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaska Re: kawior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 16:04 ja lubie kawior na grzankach. Ale ten sprzedawany w Polsce jest beznadziejny, nie umywa sie do tego z Rosji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: kawior IP: 62.217.133.* 21.10.03, 08:13 Praktycznie cala swiatowa produkcja okolo 95% pochodzi z Morza Kaspijskiego i akurat najlepsze lowiska i najlepszy kawior nie pochodzi z Rosji ale z Azerbejdzanu.Poza tym nie jest wazne gdzie zostala wylowiona ryba tylko jaki to gatunek.Wsrod jesiotrow najlepszy i najdrozszy czarny kawior jest z bielugi,potem z siewriugi a najtanszy z jesiotra - odwrotnie jest z miesem ktore jest wysmienite i ja osobiscie preferuje je bardziej niz kawior,tu naj- lepsze jest mieso z jesiotra.Kawior musi byc tez swiezy bo wtedy jest zdecy- dowanie najlepszy,smak swiezego kawioru i lezacego pare miesiecy w puszkach czy sloiczkach nie da sie nawet porownac. Odpowiedz Link Zgłoś
hania55 Re: kawior 20.10.03, 16:16 Jak uczą w eleganckich przepisach: w szklanym naczynku na lodzie z łyżeczką z kości albo z masy perłowej (metal wchodzi ponoć w reakcję z kawiorem). Obok położyć talerzyki z cząsteczkami cytryny. Kawior jest pyszny na grzankach i na blinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Camille Re: kawior IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 20.10.03, 17:06 Jadlam na przyjeciach na 2 sposoby - bagietka+plasterek wedzonego lososia/ale na surowo/+kawior bagietka+plasterek jajka na twardo+kawior Czasem bagietka jest posmarowana odrobina masla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: kawior IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.03, 17:07 jeszcze dobre jest: kawior wymieszac z serem bialym, smietana, zawinac w lososia wedzonego. Plus koperek. Ale rosyjskiego szkoda na takie miksy, o ile masz rosyjski...... Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: kawior 20.10.03, 17:27 Czarnykawior, Sevruga na malenkiej grzance z odrobina masla i oczywicie Champagne jak to kiedys podawali w 1 klasie Swiss Air Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tlen Re: kawior IP: 213.33.69.* 20.10.03, 17:40 mam rosyjski kawior, a co do grzanek- jak mi sie goscie spoznia- to co? Jedza zimne grzanki? Bo nie dam rady przygotowac ich w momencie przyjscia... Odpowiedz Link Zgłoś
republican Re: kawior 20.10.03, 18:23 Gość portalu: tlen napisał(a): > mam rosyjski kawior, a co do grzanek- jak mi sie goscie spoznia- to co? Jedza > zimne grzanki? Bo nie dam rady przygotowac ich w momencie przyjscia... Oczywiscie ze zimne grzanki!!!! Wez bagietke pokroj na kromeczki grobosci pol cm i zarumien w piekarniku, wystudz koniecznie i masz klopot z glowy. Zapraszam sie na uczte. Nie zapomnij szampana. Odpowiedz Link Zgłoś