matizka 22.11.08, 22:55 Pierwszy raz w życiu widziałam to w sklepie i z wrażenia nie kupiłam, bo doszłam do wniosku, że nie wiem do czego to używać. Używacie do czegoś fajnego i godnego polecenia. To kupie następnym razem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pani.serwusowa Re: Woda różana 22.11.08, 23:12 Zdecydowanie godne polecenia giezikowe gruszki migdalowe z woda rozana: fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,78644583,78644583.html Przepyszne! :) Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: Woda różana 23.11.08, 00:00 do baklawy-musowo! można aromatyzować lukier, kremy, bitą śmietankę... Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: Woda różana 23.11.08, 08:08 podroze Malkiewicza? jak byl w Dubrowniku to pokazal krem carmelowy polany taka woda rozana, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Woda różana IP: *.aster.pl 24.11.08, 15:12 dragon_fruit napisała: > można aromatyzować lukier, kremy, bitą śmietankę... bita smietane chcesz aromatyzowac woda rozana?! imho to bedzie porazka... btw warto sprobowac najpierw tej wody rozanej, zeby sprawdzic czy nie jest gorzka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senn a konfiture z dzikiej rozy znasz?? IP: *.bri.connect.net.au 23.11.08, 11:55 to byl niemal standard w wielu polskich domach - paczki (ponczki) miewaly ja czasem w srodku podobnie z woda rozana - dodawac do slodyczy nalezy, ciastek, ciasteczek czy innych deserow ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
plind Re: Woda różana 23.11.08, 21:21 a gdzie ja mozna kupic? w-wa i okolice wchodza w rachube... --- do masy marcepanowej wlasnej roboty, koniecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
dragon_fruit Re: Woda różana 23.11.08, 21:24 w Bomi, Piotrze i pawle np-to nie jest jakaś rzadkość Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: Woda różana 23.11.08, 23:08 W Turcji woda rozana ma wiele zastosowan. M. in. uzywana jest do slodyczy oraz jako srodek kosmetyczny - tonik do przemywania twarzy. Niektore Turczynki spryskuja nia tez bielizne przed prasowaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
j.o.a.q.u.i.n.a Re: Woda różana 23.11.08, 23:34 np do lokum, przepis akurat niedawno podawalam, prosze bardzo: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=77&w=87440945&a=87492682 pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 Re: Woda różana 10.12.08, 10:50 a ja polecam latem galaretke casisowo-rozana z jogurtem. rozrabiasz galaretke z czarnej porzeczki (delecty jest ok)w pol porcji wody, wlewasz z lyzke wody rozanej. gdy zacznie tezec, laczysz ze szklanka naturalnego jogurtu. probujesz, ewentualnie dolewasz jeszcze troche wody rozanej, ale niewiele. i sama nakladam na flache atomizer i pryskam nia w mieszkaniu jak odswiezaczem powietrza, bo uwielbiam zapach rozy. to samo robie z woda z kwiatu pomarancza :) aha, i patrz, co kupujesz. 90% wod rozanych to czysta chemia nadajaca sie tylko do odswiezania powietrza, rak i ew twarzy. na prawidlowej pisze, ze jest wykonana z ekstraktow z rozy bez dodatku aromatow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Woda różana IP: *.fbx.proxad.net 10.12.08, 23:31 Nawet jak sie te wode kupuje w sklepie spozywczym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: Woda różana IP: *.pools.arcor-ip.net 10.12.08, 23:57 nawet tam masz robiona ze sztucznosci. z tym, ze ta sztuczna ze spozywczego nadaje sie oczywiscie do kuchni. jesli mam wybor miedzy prouktem czysto chemicznym, a tym samym opartym, przynajmniej w czesci, na skladnikach naturalnych, ZAWSZE wybiore ten drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: Woda różana IP: *.fbx.proxad.net 12.12.08, 01:32 Tez tak robie :) Dzieki wielkie z wyjasnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorotka Re: Woda różana IP: *.hsd1.il.comcast.net 12.12.08, 20:17 do lodow domowych:pycha Odpowiedz Link Zgłoś
wanda-maria Re: Woda różana - przepis 23.01.09, 22:48 Uzywa sie glownie do deserow, tj. do salatek owocowych, do wypiekow / np. cytrynowa tarta /, slodkich ciast nalesnikowych,kremu angielskiego, crème brûlée i in. Przepis na zabaione z pomaranczy. Skladniki dla 4 osob: sok z 2-3 pomaranczy, tj. 20 cl; 5 zoltek; 100 g cukru; 1 lyzka wody rozanej. W misce ubijac do bialosci zoltka i cukier. Miske polozyc na garnek z lekko wrzaca woda, dodac sok i wode rozana. Miksowac, az masa potroi swoja objetosc ok.7-8 min. Gotowy krem wylozyc do kieliszkow, posypac np. drobnymi siekanymi orzeszkami, kandyzowana skorka z pomaranczy lub in. Podawac cieple lub zimne z drobnymi ciasteczkami. Odpowiedz Link Zgłoś