Gość: myszz IP: 213.17.144.* 06.12.08, 21:40 kupiłam dziś ryz do sushi za zaporową cenę 12 zł. pytanie :) jaki kupujecie ryż? nie ma jakiejś tańszej opcji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hamerykanka Re: ryż do sushi 07.12.08, 00:11 Internet? Sklepy z zywnoscia orientalna? tego ryzu raczej nie da sie innym zastapic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: ryż do sushi IP: 213.17.144.* 07.12.08, 08:33 ok, mi bardziej chodzi o to czy trafiłam do mega drogiego sklepu czy też to normalna cena... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz Re: ryż do sushi IP: 213.17.144.* 07.12.08, 08:36 ...bo kupiłam mały kartonik a teraz faktycznie widzę na allegro kilo za 10zł. nie pomyślałam o necie wcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolo Re: ryż do sushi IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.08, 08:42 Ryż do sushi jest bardzo drogi- bo jest japoński. Ceny w Japonii jedzenia są bardzo drogie w przeliczeniu na złotówki. Poszukajcie po necie może się uda coś kupić taniej. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mhr-cs Re: ryż do sushi 07.12.08, 09:35 sproboj z tym normalnym okraglym pisza mleczny,jak ugotujesz na malej ilosci wody bedzie tez kleisty,a o to chodzi, tanio i latwo sie z niego zrobi, a sprobowac za pare groszy nie zaszkodzi, u mnie zawsze wspanialy, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga044 Re: ryż do sushi IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.08, 18:13 W sklepie Kuchnie Swiata oraz w Leclercu jest specjalny ryz do sushi za 8,99 :-) Bardzo dobry, zawsze z niego robie ( na poczatku tez kupoalam taki za 12-13 zl maly kartonik, ale on nie jest lepszy wcale :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga044 Re: ryż do sushi IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.08, 18:16 Aha, firma to Sun Clad :-) to ten: www.kuchnieswiata.com.pl/product_info.php/products_id/89 Odpowiedz Link Zgłoś
akabe Re: ryż do sushi 07.12.08, 20:17 Też znam Shinode, próbowałam też Nishiki (przepraszam, jeśli przekręciłam nazwę). Żaden z nich nie pochodzi z Japonii, ale dobrze się sprawdzają. Nishiki kupują sushi bary, kiedyś widziałam, jak wnosili do jednego z nich wielki 10-20 kg wór. Polecam kupowanie "prawdziwego ryżu do sushi", przeraża mnie trochę wizja "kaszi". Czytałam ostatnio, że to coś w stylu polskiego sushi, zamiast ryżu stosuje się różne kasze. Hmmm. Odpowiedz Link Zgłoś
myszz Re: ryż do sushi 08.12.08, 19:40 ok, dzięki, jak zużyję moje 1/2 kg za 12zł to kupie te polecane. niestety w mojej dziurze tańszych się nie utrafi, zostaje internet:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miu Re: ryż do sushi IP: *.fbx.proxad.net 09.12.08, 20:22 Ryz jest bardzo wazny, raczej bym nie zastepowala japonskiego innym, bo japonski jest (a przynajmniej powinien byc) szlifowany, czego nikt inny z ryzem nie robi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ara Re: ryż do sushi IP: *.org 28.12.08, 14:31 ja polecam OKOMESAN... tak sie chyba nazywa... na frisco.pl jest za nie wielka cene... 0.5 za 6-7zl.... ale wychodzi bardzo duzo tego... na dwie osoby robie polowy opakowania. Odpowiedz Link Zgłoś