julka_sz 28.01.09, 20:39 W piatek bede miala gosci i chcę zrobić lazanie, wyudaje mi się że sama lazania to troche za malo na tę wizytę i chcialam podać jakąs salatkę? Może coś doradzicie! Z gory dzieki:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: en Re: co podac do lazani IP: *.chello.pl 28.01.09, 21:56 A z czym ta lazania? Do takiej z miesem najlepsza bedzie micha mieszanych salat z winegretem. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_m66 mam taka refleksje, 28.01.09, 22:07 ktora naszla mnie po lekturze forum przez ostatnie kilka dni ze szczegolnym uwzglednieniem watkow "co podac z../co pasuje do...?" proponuje pod tekstem u gory: Przepisy znajdziesz dzięki wyszukiwarce. Zdjęcia potraw na FotoForum Chcesz pochwalić się swoimi potrawami i zdjęciami, gromadzić ulubione przepisy, recenzować propozycje innych fanów gotowania i śledzić komentarze? Dołącz do społeczności serwisu Ugotuj.to dopisac nastepujace pierwsze prawo kuchenne: salata zielona z winegretem pasuje DO WSZYSTKIEGO. naprawde. z wyjatkiem tortu bezowego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
keltoi Re: co podac do lazani 28.01.09, 23:42 Wiesz, jak będzie z łososiem, to zrób taką krewetkową, na sałacie lodowej, z kawałkami grapefruita. Do takiej typowo mięsnej to faktycznie - postulowane nowe prawo kuchenne. ;) Albo sałata z winegretem i np ogórkiem i selerem naciowym. Tak ostatnio robiłam, bo mi taki lekki ogórek i ostrawy seler pasowały do lasagne... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania_m Re: co podac do lazani IP: *.pools.arcor-ip.net 29.01.09, 10:30 to, co garfield lubi najbardziej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Re: co podac do lazani IP: 195.117.255.* 29.01.09, 11:12 Lazania to włoska potrawa do której generalnie nic się nie dodaje. Czy nie lepszym rozwiązaniem jest zrobienie "włoskiej kolacji" niż na siłę podawanie sałatki. Wystarczy podać jakąś prostą przekąskę (np: bruschettę, presciutto z melonem lub inna), krem (z groszku, porów,brokułów), lazanię i deser(zabajone, riccota z cukrem, kawą i alkoholem). Jeśli jednak musi być sałatka to sugeruję wybrać taką która bedzie robić za przekąskę. Odpowiedz Link Zgłoś
mutantur Re: co podac do lazani 30.01.09, 19:58 Lasagne to ZAWSZE we Wloszech(jak wszystkie inne makarony) pierwsze danie,i jest pozniej normalne zjadac mieso (cotolette,salsiccia)na drugie-to tylko w Polsce nadal jakiekolwiek 'kluski' uwaza sie za drugie czy za 'pelne' danie.A rzeczywiscie bardzo dobrym pomyslem, zeby sie nie przezerac jak Wlosi jest podanie przekaski jak sugeruje gosc(bruschetta,prosciutto z melonem)i pozniej lasagne i zakonczyc kawka (espresso -caly wloski wieczor) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: co podac do lazani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 21:01 A jak zrobić ciasto do lazanii? Przepyszną jadłam we Francji - miała warstwy z rybą i bodajże serem żółtym, a wszystko to było w jakimś sosiku pomarańczowym (więc pewnie cos z pomidorów było). O ile z wnętrzem mogę popróbować, to na ciasto pomysłu nie mam,a w sklepie to wiadomo ;/ Proszę, pomóżcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: co podac do lazani IP: *.icpnet.pl 30.01.09, 21:30 Pomarańczowy sos z pomidorów??? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: co podac do lazani 30.01.09, 21:36 kuchnia.o2.pl/przepisy/obiekt_int.php?id_p=1477 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj Re: co podac do lazani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.09, 22:28 Pomidory najwidoczniej zabarwiły masę rybną na pomarańczowo ;) Przecież nie musialy zrobić tego na czerwono, prawda? Najlepszym tego przykładem niech będzie porządne leczo - dodajemy pomidory i robi się takie piękne pomarańczowe ;) Dziękuję za przepis :) Odpowiedz Link Zgłoś