Gość: Mniam IP: *.range217-44.btcentralplus.com 17.11.03, 18:15 Robil kto kiedys? Moje debiutanckie wlasnie wyladowalo w piekarniku, ale jakies strasznie rzadkie i jakby za slodkie. Mam nadzieje, ze wyjdzie z tego cos zjadliwego... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tiny Re: Ciasto herbaciane 17.11.03, 18:59 herbaciane?? brzmi baaardzo przyjemnie :) jakie to ciasto? no i jak wyszło?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mniam Re: Ciasto herbaciane IP: *.range217-44.btcentralplus.com 17.11.03, 19:08 Ha! Wyszlo - skonsumowalam juz polowe, cieple i pachnace i mniam. A jakie latwe! Szklanka goracej herbaty - mocnej i bez cukru Szklanka bakalii (ja dalam orzechy wloskie i morele suszone) Szklanka maki + lyzeczka proszku 1 jajko 150 gr cukru no i tluszczyk do wysmarowania formy Zalac bakalie goraca herbata. Jajko utrzec z cukrem. Dodawac stopniowo make z proszkiem, wlac herbate z bakaliami, wymieszac. Bedzie dosc plynne, ale to w niczym nie przeszkodzi. Do natluszczonej formy i na 40-50 min do piekarnika, ja dalam 160 C. Smacynego! Odpowiedz Link Zgłoś
tiny Re: Ciasto herbaciane 17.11.03, 19:13 ...mniaaam :)))))))))))) wypróbuję na pewno :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilu Re: Ciasto herbaciane IP: *.miechow.com / 195.136.93.* 08.12.03, 16:04 To chyba proporcje na wąską keksówkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mniam Re: Ciasto herbaciane IP: *.range217-44.btcentralplus.com 08.12.03, 18:15 No raczej. Ale w tortownicy raz zrobilam i tez sie nadala. To teraz moje ciasto nr 1 jak malo czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiwi Re: Ciasto herbaciane IP: *.chello.pl 18.11.03, 09:22 Twoje ciasto brzmi bardzo smakowicie, jeśli mogę to tak wyrazić. Zrobie je w końcu tygodnia i dam znać, jak poszło. Dzięki za przepis. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Ciasto herbaciane IP: 212.160.152.* 07.12.03, 00:05 tez zrobię, bo ładnie "brzmi"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: espi Re: Ciasto herbaciane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 13:03 a ja już zrobiłam! I wyszło świetne, takie trochę piernikowe... zamiast zwykłej herbaty dałam earl greya żeby było pachnące, a jako bakalie orzechy i rodzynki zalane rumem, bardzo pasował ten rumowy smak bardzo polecam to ciasto, bo robi się je szybko i łatwo, a pachnie i smakuje świetnie Odpowiedz Link Zgłoś
anitaq Re: Ciasto herbaciane 09.12.03, 05:32 zrobilam tak dla "sportu" czy takie dobre nie wiem ot poprostu zwykly "bieda placek" definitywnie nie POLECAM :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dgfd Re: Ciasto herbaciane IP: *.prawo.uni.wroc.pl 12.12.03, 09:08 Ja wolę herbatę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: Ciasto herbaciane IP: *.upc-g.chello.nl 12.12.03, 09:26 ja tez zrobilam z ciekawosci i w piekarniku wygladal pieknie, ale jak wyjelam to sie zrobil kluch, zakalec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mniam Re: Ciasto herbaciane IP: *.range217-44.btcentralplus.com 12.12.03, 20:04 Nigdy mi sie nie zdarzylo... Daj mu jeszcze szanse i sprobuj innym razem :) A co do tego, ze to bieda placek, to pewnie, nie mowie, ze robie go na wielkie imprezy. Jest swietny wlasnie na szybko i jak malo skladnikow w domu. Odpowiedz Link Zgłoś