Gość: kora IP: 212.160.234.* 28.11.03, 19:23 W głowie mam przepis ale nie wiem czy prawidłowy 20dk przenicy 15 dk maku mały słoik miodu bakalie .Macie taki sam?.Lubię bardziej gęstą niż zadką. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ktys1 Re: kutia -ile się czego daje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 19:37 JA ROBIĘ Z RYŻEM I DO SMAKU DODAJĘ MIÓD I B. DUŻO BAKALII.nIE DAWAJ CAŁEGO SŁOICZKA BO MOŻE BYĆ ZA SŁODKIE.dAWAJ PO KILKA ŁYŻEK I POKOSZTUJ.z RYŻEM KUTIA JEST SUPER. DODAJĘ JESZCZE ZE DWIE KROPLE ZAPACHU MOŻE BYĆ RUM LUB ARAK./ tYLKO NIE ZADUŻO/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktys1 Re: kutia -ile się czego daje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.03, 19:39 no i oczywiście mak 3x zmielony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pichciarz Re: kutia -ile się czego daje IP: *.proxy.aol.com 28.11.03, 21:48 No tak, ale to już nie kutia lecz rice pudding. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_1 Re: kutia -ile się czego daje 29.11.03, 01:09 przepis nie na wagę, ale na objętość 3 cz. maku (parzonego mlekiem, odcisniętego po zmieleniu), 2 cz. pszenicy (ugotowanej), ok. 2 cz. miodu (gryczany)a bakalii ile kto chce, z przewagą migdałow, dodaję trochę syropu w którym była smażona skórka pomarańczowa. kutia musi być gęsta i lepka :) Odpowiedz Link Zgłoś